Európa-liga: eldőlt, Győrben kezdhet az ETO a Montpellier ellen

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 19:49
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden este jelezte: az eredeti sorsolásnak megfelelően Győrött rendezik meg az ETO–Montpellier Európa-liga-párharc első mérkőzését július 29-én, amennyiben a győriek sikerrel vívják meg a kazah Atirau elleni csütörtöki visszavágójukat az El-selejtező 2. fordulójában.

Amint arról korábban beszámoltunk, a pályaválasztói jog felcserélése azt követően vetődött fel, hogy a sorsolás előtt a Győr és a Videoton ellentétes párosítást kért, mondván: a székesfehérvári stadion játékterének felújítása miatt mindkét csapat az ETO-parkban játssza nemzetközi kupamérkőzéseit.Amint arról korábban beszámoltunk, a pályaválasztói jog felcserélése azt követően vetődött fel, hogy a sorsolás előtt a Győr és a Videoton ellentétes párosítást kért, mondván: a székesfehérvári stadion játékterének felújítása miatt mindkét csapat az ETO-parkban játssza nemzetközi kupamérkőzéseit.

Időközben azonban bizonyossá vált, hogy a Videoton pályája elkészül, így ha a Vidi csütörtökön kiharcolja a továbbjutást a szlovén Mariborral szemben, a következő ellenfelét, a skót Hiberniant már a saját otthonában fogadhatja, azaz nincs akadálya annak, hogy a másik magyar érdekeltségű párharcot is az eredeti párosítás szerint játsszák.

Az UEFA kedden jelezte a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ): mivel a két magyar klub kérése már nem aktuális, nem cseréli fel az ETO mérkőzésének pályaválasztói jogát, így 2. fordulóbeli továbbjutás esetén mindkét magyar csapat hazai pályán kezdi az El-selejtező harmadik fordulóját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik