Európa-liga: nem tudni, hol játszhat először a Győr a Montpellier-vel

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 15:45
Címkék
Mint ismeretes, a Győri ETO FC továbbjutása esetén – a 2. fordulóban csütörtökön játszik az ETO a kazah Atirauval – a francia Montpellier-vel találkozhat az Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában. A sorsolás szerint a magyar csapat hazai pályán kezdené a párharcot, ám egyelőre bizonytalan, hogy hol rendezhetik meg a jövő heti mérkőzést.

A Videoton ma hivatalos honlapján közölte, hogy az Európa-ligában továbbjutása esetén (csütörtökön a hazai 1–1 után Mariborban lép pályára a Vidi) nem Győrben, hanem Fehérváron játszana a Hibernian ellen jövő héten, hiszen a Videoton a Győrhöz hasonlóan otthon kezdene a selejtező 3. fordulójában

Ezzel elvileg nincs akadálya annak, hogy a Győr a sorsolásnak megfelelően otthon fogadja a Montpellier-t, mégis kérdéses, hol rendezhetik majd a július 29-i mérkőzést.

„Az első forduló sorsolása előtt valóban arra kértük az UEFA-t, hogy ellentétes sorsolási számot kapjunk a Videotonnal, mert az ismert okok miatt nálunk játszott a tavalyi ezüstérmes. Most hiába tájékoztattuk mindketten az UEFA illetékeseit arról, hogy továbbjutás esetén mindkét együttes a saját stadionjában játszik, nem vették tudomásul. Ma délelőtt hivatalos álláspontot kértem arról, hogy hogyan alakul a két forduló pályaválasztása, hiszen nem mindegy, hogy öt vagy tíz nap alatt kell megszervezni a repülőutat, a szállást, edzéslehetőségeket, tv-közvetítést stb. Ez idáig azonban semmiféle reakció nem érkezett az UEFA részéről. Korrekt tájékoztatást akkor fogunk tudni adni a közvélemény számára, ha mi is pontos információval rendelkezünk" – nyilatkozta Klement Tibor a Győri ETO ügyvezetője klubja hivatalos honlapjának.

A Nemzeti Sport Online érdeklődésére a Magyar Labdarúgó-szövetség nemzetközi osztályának vezetője, Huszár István elmondta, az UEFA a sorsolás után megcserélte a párharc pályaválasztói jogait , eszerint jövő héten Franciaországban kerülhet sor a Montpellier és a Győr mérkőzésére, függetlenül attól, hogy a Videoton továbbjut-e. Nem zárható ki azonban, hogy az UEFA enged a klubok kérésének, és mégiscsak az ETO-parkban rendezhetik meg a találkozót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik