Egy félidőt aludt, egy félidőt gálázott a Chelsea

Vágólapra másolva!
2019.02.21. 20:54
null
(Fotó: AFP)
A Chelsea kettős sikerrel jutott be az Európa-liga nyolcaddöntőjébe, mivel az idegenbeli 2–1-es győzelme után otthon Olivier Giroud, Ross Barkley és Callum Hudson-Odoi góljával 3–0-ra megverte a Malmőt.

 

EURÓPA-LIGA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Chelsea (angol)–Malmö (svéd)
3–0 (Giroud 55., Barkley 74., Hudson-Odoi 84.)
Kiállítva: Bengtsson (Malmö, 73.)
Továbbjutott: a Chelsea, 5–1-es összesítéssel

Nyilván nem az első mérkőzésen szerzett 2–1-es előnytől függetlenül, ugyanakkor az elmúlt hetek formája alapján némiképp mégis váratlanul a Chelsea játékosai határozottan dekoncentráltan kezdték a mérkőzést, és ha a Malmö nagyobb nyomást tudott volna kifejteni, akár bajba sodorhatta volna a londoni csapatot. Ám Markus Rosenberg hiába teremtett magának lövőhelyzetet a legnagyobb vendéglehetőségnél, 15 méterről nem találta el a kaput.

A Chelsea negyedóra után feléledt, ami elsősorban Willian és Callum Hudson-Odoi érdeme volt, ám nagy helyzetet ők sem tudtak teremteni, csupán Ross Barkley két lövése jelentett nehézséget Johan Dahlin kapusnak, illetve a londoniak legnagyobb helyzete egy kisszöglet után a csapatkapitányi karszalagot viselő César Azpilicueta előtt adódott, ám a spanyol nem tudta elkotorni a labdát a svéd hálóőr mellett.

Fordulás után viszont gyorsan növelte összesítésbeli előnyét a Chelsea. Főként N'Golo Kantét illette az érdem, aki a felezővonalnál szerzett labda után kontrát vezényelt: a rágyorsítás után Willianhoz passzolt a bal oldalra, jól centerezett, a sorozatban ötödik El-meccsén betaláló Olivier Giroud pedig két méterről a kapuba pofozta a labdát. 1–0

A Chelsea ekkor már uralta a meccset, ráadásul a 73. percben emberhátrányba került a vendégcsapat, miután Rasmus Bengtsson „kiérdemelte” a második sárga lapját is. Plusz Ross Barkley – aki az első meccsen is betalált – tett róla, hogy Bengtssonnak visszanézni se legyen kellemes a játékoskijáróból: a 17 méteres szabadrúgásból kiválóan csavart a jobb felsőbe. 2–0

A Stamford Bridge nézőinek manapság ritka jó kedvét az egész meccsen jól játszó Callum Hudson-Odoi fokozta: a második gólpasszát adó Willian adott keresztbea fiatal angolhoz a 84. percben, ő meg a 16-os sarkánál betört, és 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, beállítva a 3–0-s végeredményt.

A Chelsea összesítésben 5–1-gyel lépett a legjobb 16 közé, és várhatja a pénteki sorsolást.

ÖSSZEFOGLALÓ A JÁTÉKNAP TOVÁBBI EREDMÉNYEIRŐL ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik