A DAC Athénban is kikapott, elbúcsúzott az Európa-ligától

DUDUCZ TIBOR (Athén, összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)DUDUCZ TIBOR (Athén, összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 18:46
null
Jedlicka verve, kiesett a DAC (Fotó: Atromitosz/Facebook)
A DAC hazai pályán és Athénban is egy góllal kikapott a görög Atromitosztól az Európa-liga-selejtező 2. fordulójában, így búcsúzott az európai kupaküzdelmektől. A meccs első félidejében úgy tűnt, hogy a görögök gyorsan elintézik a továbbjutás kérdését, de a DAC óriási akarattal egyenlített. Az újabb Atromitosz-gólra már nem volt válasz, így a görög csapat jutott a következő fordulóba.

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ

Atromitosz (görög)–DAC (szlovákiai) 3–2
Athén,
Periszteri Stadion.Vezette:Mohammed Al Hakim (svéd)
ATROMITOSZ:Megyeri – Kivrakidisz, Riszvanisz, Gutasz, Katranisz – Madson, Hariszisz – Manuszosz, Umbides (Nacosz, 86.), N'Sikulu (Farley Rosa, 70.) – Velliosz (Kahila, 60.).Vezetőedző:Joannisz Anasztasziu
DAC:Jedlicka – Blackman (Divkovic, 76.), Oravec (Veselovsky, 62.), Kruzliak, Kostrna – Vida M. – Taiwo, Ronan, Kalmár, Cmelík (Vida K., a szünetben) – Ramírez.Vezetőedző:Peter Hyballa
Gólszerző:Katranisz (22.), Manuszosz (28. – 11-esből), Riszvanisz (76.), ill. Ramírez (53.), Kalmár (72. – 11-esből)
Továbbjutott az Atromitosz,5–3-as összesítéssel.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETHETNI!

ÖSSZEFOGLALÓ

„Szerdán még tűrhető idő volt, de a meccs napján még rátesz a nap egy lapáttal” – mondta mosolyogva a találkozót megelőző edzés után Megyeri Balázs, az Atromitosz kapusa. Nagyon jó időjósnak bizonyult a Görögországban légióskodó magyar kapus. Athén utcáiban 40 Celsius-fok közelében volt a hőmérséklet, az úttestet borító aszfalt több helyen megolvadt.

Az, hogy az Atromitosznak kevés szurkolója van, bizonyította a sportüzletek kínálata is. Sehol egy kék-fehér szuvenír, csak Olympiakosz-, AEK- vagy Panathinakosz-ereklye kapható, sőt az óriási klubrivalizálás ellenére Athénban még PAOK-mezt vagy zászlót is lehetett venni. A görög főváros nagyon sok helyén botlott az ember dunaszerdahelyi szurkolókba, s többen úgy is nekivágtak az útnak, hogy nem tudták a megadott címen megvenni a belépőjegyüket (a jegyértékesítési oldal azonban nagyon rosszul működött, csak hatvanheten tudtak belépőt váltani). Ugyan a dunaszerdahelyi klub próbált segíteni a szurkolókon, de nagyon nehézkes volt a kommunikáció a görög egyesület illetékeseivel – végül mindegyik dunaszerdahelyi drukker bejutott a meccsre.

Voltak közöttük olyanok is, akiket napközben megtámadott egy ötven-hatvan tagú huligáncsoport, de szerencsére senkinek nem lett komoly baja. A támadók azért elloptak egy hátizsákot, s megszereztek néhány DAC-szuvenírt. Mint később kiderült, a támadók között Atromitosz-szurkolók is voltak, akik az egyik elvett DAC-drapériát fejjel lefelé lógatták ki maguk elé a kerítésre.

A stadionhoz érve rengeteg felfegyverzett rendőr, biztonsági ember volt, voltak a vízágyúk is, s mint a helyiek elmondták, nagyon gyakran van rendbontás a görög bajnoki meccsek alatt, így mindenre felkészültek.

A DAC vezetőedzője, Peter Hyballa alaposan felforgatta a csapatot: kimaradt Vida Kristopher és Eric Davis, helyettük Blackman és Taiwo játszott. Főleg a magyar játékos nélkülözése volt meglepő, hisz ő az előző két találkozón összesen három gólt szerzett.

A hazai klubhimnusz, majd a magyar Himnusz után a sárga-kék szurkolók buzdításától volt hangos a Periszteri Stadion. A meccs elején a DAC próbált irányítani, de helyzetig nem jutott. Aztán – úgy, mint egy hete – lecsaptak a görögök: két gólt szereztek. A 36. percig kellett várni az első vendéghelyzetre, amikor is Kalmár Zsolt egy parádés átadás után sokat tétovázott és odalett a nagy lehetőség.

„Harcoljatok, harcoljatok!” kiáltással fogadták a vendégszurkolók a szünetről visszatérő kedvenceiket, akiknek a pályán jó öt percet kellett várniuk a hazaiakra. Ez a plusz pihenő nem ártott, ugyanis dunaszerdahelyi góllal kezdődött a második félidőt. S ami a csereként beálló Vida Kristophernek nem sikerült, az Kalmár Zsoltnak igen, mert biztosan értékesítette a büntetőt. Ekkor már csak egy gól hiányzott a dunaszerdahelyi továbbjutáshoz – csakhogy találat a másik oldalon esett, így az Atromitosz jutott a kupa következő fordulójába…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik