Európa-liga: a mariboriak azt mondják, mindent tudnak a Vidiről

Vágólapra másolva!
2010.07.15. 00:07
A labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének első mérkőzésén csütörtökön a Videoton Győrben fogadja a szlovén NK Maribort. A vendégek a szerda délutáni megérkezést követően este már edzettek is a találkozó helyszínén, majd – amint arról a fehérvári klub honlapja (vidi.hu) beszámolt – a tréninget követő sajtótájékoztatón magabiztosan nyilatkoztak esélyeikről és a rájuk váró feladatról.

Darko Milanic vezetőedző például elmondta: úgy érzi, alaposan feltérképezték a Videotont, megismerték az erősségei mellett a hibáit is, ezért bizakodva várják az első összecsapást. A vendégek önbizalmára jellemző, hogy a honlap kérdésére – Mit tart az NK Maribor legnagyobb erejének, illetve miben tudnak a magyar élcsapat fölé kerekedni? – azt felelte: mindent és mindenben.

Ezzel együtt, a további válaszaiból azért kiderült, valóban jól ismeri a Videotont, tudott például a válogatott Vaskó Tamás keddi szerződtetéséről. Milanic szerint a felkészülési mérkőzésekből nem szabad és nem is lehet különösebb következtetéseket levonni, a „vizsga" majd csütörtökön következik.

Győrben még este, a szlovének edzésének végén is 33 Celsius fok volt, vélhetően ez a meccsen sem lesz másként, a tréner szerint azonban az időjárás olyan adottság, amit egyszerűen el kell fogadni, nem pedig foglalkozni vele.

A Maribor 27 éves válogatott középpályása, Ales Mejac elmondta: szerinte nincs annak jelentősége, hogy a Videoton nem a saját stadionjában játszik. Mármint az ő számukra, hiszen a Maribor mindenképpen idegenben vívja az első meccset. Esetükben pedig mindegy, hogy éppen Győrben vagy Székesfehérváron. Mejac külön kiemelte, mennyire bízik a Mariborból érkező szurkolókban, azt mondta: sok drukkert vár, akik képesek lehetnek akár hazai hangulatot is a tribünre varázsolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik