El: viszlát, olaszok! – otthon omlott össze a Lazio

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 20:58
null
A prágai Ladislav Krejcí így ünnepelte a Lazio elleni gólját (Fotó: Action Images)
A Lazio hazai pályán omlott össze, a Sparta Praha három gólt rámolt be az első félidőben Rómában, ezzel bejutott a nyolc közé az Európa-ligában. Mindez azt jelenti, hogy az utolsó olasz csapat is búcsúzott az európai kupáktól. A Valencia sokáig továbbjutásra állt, végül az Athletic Bilbao idegenben szerzett találattal ment tovább. A Bayer Leverkusen képtelen volt betalálni a Villarrealnak, így búcsúzott.

LAZIO (olasz)–SPARTA PRAHA (cseh) 0–3

ÉRDEKESSÉGEK
Aduriz ebben az idényben 46 fellépésén 31 gólt lőtt, és 9 gólpasszt jegyzett.Az 1950-51-es szezon óta nem volt ilyen eredményes bilbaói játékos, akkor Telmo Zarra 49-ig jutott.
A tavaly nyáron vett valenciai védő, Aderlán Santos első gólját szerezte a csapatban, 25. fellépésén.
A Lazio legutóbbi 31 hazai európai kupameccsén másodszor kapott három gólt egy meccsen, először az Atlético Madrid lepte meg.

A korábbi debreceni edző, Zdenek Scasny együttese semmit sem bízott a véletlenre, gyors gólokkal hamar kétgólos előnybe került Rómában. Borek Dockal a tizenhatos vonaláról bombázott a Lazio kapujának jobb oldalába, majd nem sokkal később Ladislav Krejcí egy kicsit közelebbről lőtt ugyanoda (minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt kapott a Lazio az első negyedórában).

Nagy szépítési lehetőségeket hagyott ki a hazai csapat, ráadásul a szünet előtt Julis is betalált. A Laziónak a második félidőben a szépítés sem sikerült, így csúnya véget ért a fővárosiaknak a kupaszereplés. Ráadásul ezzel eldőlt, hogy az utolsó olasz csapat is elbúcsúzott a küzdelmektől.

2001 óta először nincs olasz csapat a legjobb nyolc között a BL-ben és az UEFA-kupában/El-ben.

LEVERKUSEN (német)–VILLARREAL (spanyol) 0–0

Nagy visszatérőt köszönthetett kapujában a Villarreal: Sergio Asenjo 2015 áprilisa óta most léphetett először pályára, azóta három térdműtéten is átesett. Nagy feladat állt előtte: meg kellett őriznie társaival az odahaza megszerzett kétgólos előnyt. Az első félidőben Asenjo igazából csak egyszer izgulhatott, de Javier Hernández közelről a léc fölé lőtt, majd Roberto Soldado remek passzát hibázta el az ötösről a Barcelona által egész télen kerülgetett Denis Suárez.

A fordulás után jóval aktívabb lett a Bayer, amely pedig elméletileg olyan támadó szellemben lépett pályára, hogy még a jobbhátvéd is a tízszeres válogatott szélső, Karim Bellarabi volt – ehhez képest Kirjakosz Papadopulosz veszélyeztetett csak, de fejese a kapufán csattant. Az „odavágón" duplázó Cédric Bakambu a hajrá előtt mindent eldönthetett volna, ha pontosabb, de ez is belefért a spanyoloknak, mert a borzasztóan unalmasan, kiismerhetően futballozó Leverkusennek esélye sem volt a továbbjutásra.

VALENCIA (spanyol)–ATHLETIC BILBAO (spanyol) 2–1

Nagy lendülettel kezdett a Valencia, Gary Neville együttese már a 13. percben ledolgozta hátrányát. Ezután is lendületben maradt, és Santos fejes góljával a szünetben már továbbjutásra is állt. Az öröm egészen a hajráig kitartott, ekkor azonban jött a Bilbaóból Aritz Aduriz, aki ebben a szezonban már nyolcadszor volt eredményes a második számú európai kupában. Neville-ék kezezést reklamáltak az esetnél, de ez nem hatotta meg a játékvezetőt, idegenben szerzett góllal a baszk együttes ünnepelhetett a végén.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Bayer Leverkusen (német)–Villarreal (spanyol) 0–0
Továbbjutott: a Villarreal, 2–0-s összesítéssel
Valencia (spanyol)–Athletic Bilbao (spanyol) 2–1 (Santi Mina 13., Ad. Santos 37., ill. Aduriz 76.)
Továbbjutott: az Athletic Bilbao, 2–2-vel, idegenben szerzett találattal
Lazio (olasz)–Sparta Praha (cseh) 0–3 (Dockal 10., Krejcí 12., Julis 44.)
Továbbjutott: a Sparta Praha, 4–1-es összesítéssel

KÉSŐBB JÁTSZOTTÁK
Anderlecht (belga)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–1 (Eduardo da Silva 93.)
Továbbjutott: a Sahtar Doneck, 4–1-es összesítéssel
Sevilla (spanyol)–Basel (svájci) 3–0 (Rami 35., Gameiro 44., 45.)
Továbbjutott:
a Sevilla, 3–0-s összesítéssel
Manchester United (angol)–Liverpool (angol) 1–1 (Martial 31. – 11-esből, ill. Coutinho 45.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3–1-es összesítéssel
Tottenham (angol)–Borussia Dortmund (német) 1–2 (Szon Heung Min 74., ill. Aubameyang 24., 71.)

Továbbjutott: a Borussia Dortmund, 5–1-es összesítéssel
Braga (portugál)–Fenerbahce (török) 4–1 (Hasszan 11., Josué 67. – 11-esből, Sztoiljkovics 74., Rafa Silva 83., ill. Potuk 45+3.)
Továbbjutott: a Braga, 4–2-es összesítéssel

MAI EL-GÓLOK VIDEÓN ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik