El: „Történelmi sikert arattunk az FTC ellen” – sajtószemle

Vágólapra másolva!
2019.10.04. 11:31
null
A Ludogorec ezúttal győzni tudott a Groupama Arénában (Fotó: Török Attila)
A bolgár sajtó nagy sikerként élte meg, hogy a Ludogorec csütörtök este 3–0-ra legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában.

 

„Elképesztő és történelmi sikert arattunk tegnap este!” – indított a Ludogorec a hivatalos honlapján, ahol óriási volt az öröm. A zöldek történelmi diadalként élték meg a csütörtök esti győzelmet, hiszen eddig egyetlen bolgár csapat sem ünnepelhetett a Fradi ellen – a Lokomotiv Szófia, a Marek Dupnica, a Levszki és a CSZKA Szófia is kikapott a Ferencvárostól. A Ludogorecnél megjegyezték, hogy maga Gencsev edző is meglepődött Rafael Forster bődületes szabadrúgásgólján.

A gong.bg szerint kulcsfontosságú volt, hogy a vendégek kapusa, Plamen Iliev nagyszerű formában védett a második félidő elején, ekkor ugyanis az FTC nyomás alatt tudta tartani a Ludogorecet. A bolgár lap kiemelte, hogy a harmadik gól nagyon kellett a vendégeknek, mivel nagyon keveset támadtak a fordulást követően, Forster második találatával azonban sikerült végleg lezárniuk a mérkőzést.

A topsport.bg arról ír, hogy a bolgár bajnok jelenleg az Európa-liga legjobb csapata – legalábbis az első két kör után. A második forduló végén mindössze öt olyan gárda maradt, amely százszázalékos (a Sevilla, a Getafe, a PSV, az Arsenal és a Ludogorec). Az említett együttesek közül az észak-londoninak és a bolgár bajnoknak van +7-es gólkülönbsége, ám az Arsenal hét gólt szerzett, míg a Ludogorec nyolcat, így jelenleg valóban Sztaniszlav Gencsev alakulatának van a legjobb mérlege a 48 klub közül.

Több sportlap, köztük a sportal.bg is megjegyezte, hogy két meccs után egyelőre a CSZKA Moszkva a H-csoport leggyengébb tagja, amely jelenleg 0 ponttal, valamint 1–7-es gólkülönbséggel a tabella utolsó helyét foglalja el.

EURÓPA-LIGA 2019–2020
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT

FERENCVÁROS–LUDOGOREC (bolgár) 0–3 (0–2)
Budapest, Groupama Aréna. 16 133 néző. Vezette: Frankowski (lengyel).
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Szihnyevics, 73.), Haratin – Zubkov (Varga R., 80.), Nguen, Isael – Boli (Skvarka, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
LUDOGOREC: Iliev – Cicinho (Ikoko 69.), Grigore, Forster, Negyalkov – Badji, Anicet – Lukoki (Góralski, 57.), Marcelinho (Moti, a szünetben), Wanderson – Keserü. Vezetőedző: Sztaniszlav Gencsev
Gólszerző: Lukoki (1.), Forster (40., 64.)
Kiállítva: Grigore (43.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ludogorec 2 2 8–1 +7 6
2. Espanyol 2 1 1 3–1 +2 4
3. FERENCVÁROS 2 1 1 1–4 –3 1
4. CSZKA Moszkva 2 2 1–7 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik