El: Tavaly a Vidinek sikerült, most rajtunk volt a sor – Dibusz

T. M., D. Á., P. K.T. M., D. Á., P. K.
Vágólapra másolva!
2019.08.30. 10:18
null
Dibusz Dénes érezte a nyomást (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros 4–2-re legyőzte a litván Suduvát az Európa-liga playoffkörében, így 15 év után ismét bejutott a második legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe. A sikert követően a ferencvárosiak két magyar válogatott játékosával, Dibusz Dénessel, valamint Varga Rolanddal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Nagyszerű érzés, hogy végre sikerült, ez már a sokadik próbálkozásunk volt, ugye. Nem volt ez egyszerű történet most sem, volt, amikor küzdenünk kellett, volt, amikor tudtunk szépen játszani és volt, amikor éppen nem, mindenkinek a maximumot kellett nyújtania, hogy ez sikerüljön. Külön köszönjük a szurkolóknak a biztatást, mivel négy telt házas hazai mérkőzést tudtunk játszani, ami hatalmas segítség nyilatkozta Dibusz Dénes.

Varga Rolandot arról kérdeztük, mi lehetett az oka a mérkőzés eleji kihagyásnak, mivel az első fél órában rengeteg hibával játszott a csapat.

Nyilván mindenki érezte a nyomást és feszültebb volt a kelleténél. Nem nagyon játszottunk még ilyen, mérkőzést, aminek ekkora tétje lett volna. Tudtuk mi is, hogy nehéz lesz, és lehet, hogy ez egy kicsit görcsössé tette a csapatot az elején, de utána jól tudtunk reagálni.

A támadó elmondta, kissé frusztrált volt a Puskás Akadémiától elszenvedett 4–1-es vereséget követően, mivel nem sikerült jól a helyzetkihasználás. Illetve azt is elárulta, csínes tizenegyese előre eltervezett volt, és nem volt kérdés, hogy ő áll oda, mivel ha pályán van, ő a kijelölt rúgó.

Dibusz szerint pályafutásában ez a siker az Európa-bajnokságra való kijutással egyenértékű, valamint nagyon örül annak, hogy újra futballhangulatot tudtak varázsolni az országban.

Tavaly ott volt a Vidi (Mol Fehérvár FC – a szerk.) példája, ők is be tudtak jutni az El-csoportkörbe, azt gondolom most rajtunk volt a sor, hogy hosszú évek böjtje után valamit alkossunk, és szerencsére ez sikerült nyilatkozta az FTC kapusa, de az NSO Tv-nek arra a kérdésre is válaszolt, hogy kivel kerülne össze szívesen az Európa-liga csoportkörében.

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR),VISSZAVÁGÓ
Bajnoki ág
Ferencváros–Suduva (litván) 4–2
(Varga R. 36. – 11-esből, Boli 45+1., Nguen 67., Szihnyevics 96. – 11-esből, ill. Verbickas 11., Topcagic 64.)
Budapest, Groupama Aréna, 18 564 néző. Vezette:Guida (olasz)

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik