El: Rebrov szerint három pontot is szerezhettek volna

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.11.07. 23:21
null
Isael csereként lépett pályára (Fotó: Török Attila)
Az idegenbeli siker után a Ferencváros a Groupama Arénában gól nélküli döntetlent játszott a CSZKA Moszkvával az Európa-liga H-csoportjának 4. fordulójában. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést a Sport 1-nek nyilatkozó néhány főszereplő!


„Pozitív, hogy nem kaptunk gólt és pontot szereztünk, örülünk az egy pontnak, még ha több helyzetünk is volt, és nagyobb esélyünk volt gólt szerezni” – értékelt a lefújást követően Botka Endre.

„Úgy gondolom, nagyon fegyelmezetten és lelkesen játszottunk. Főleg a védekezésünk volt jó az első félidőben, mert nem nagyon tudtunk kialakítani helyzeteket. A második félidőben kicsit elfáradtunk, de hát egy Bajnokok Ligája-szintű ellenféllel szemben léptünk a pályára. A három pontot is megszerezhettük volna, voltak helyzeteink a második félidőben, gólt lőhettünk volna. Úgy játszottunk, hogy azzal a szurkolók és mindenki elégedett lehet, ne feledjük, a CSZKA volt az ellenfél, nem a hazai ligában játszottunk. Célunk mindig a legjobbat nyújtani, és gyűjteni a pontokat. Az El-ben magas szinten játszanak, nagy öröm, hogy itt szerepelhetünk. Teljesen mindegy, hány sérültünk van, minden játékosunk megérdemelten lépett pályára, és ott mindent megtett a klubért” – nyilatkozta a Ferencváros mestere, Szerhij Rebrov.

Dibusz Dénes kiemelte, hogy sokkal kevesebbet kellett védenie, mint Moszkvában, és a két párharc alapján elégedettek lehetnek a CSZKA elleni teljesítményükkel.

„A második félidő közepén volt egy-két komolyabb sanszunk is a vezetés megszerzésére, de volt, hogy az ellenfél védői mentettek, volt, hogy az ellenfél kapusa védett lábbal egy egészen szenzációs mozdulattal. Benne volt a mérkőzésben, hogy nyerünk. A párharc pozitívuma, hogy mind a két mérkőzést lehoztuk kapott gól nélkül. Nem hiszen, hogy különösebben ünnepelni fogunk, hiszen vasárnap komoly mérkőzés vár ránk, előre kell tekinteni, minél gyorsabban regenerálódni. Jó csapat ellen sikerült pontot szerezni hazai pályán, jó focit játszott az ellenfél, még ha a pálya talaja mély is volt, és sokszor elcsúsztak a játékosok. Ettől függetlenül jó, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők, és örülnünk kell az egy pontnak is.”

„Az elején nem sokan gondolták, hogy ennyi pontot szerzünk az El-ben. Még két komoly mérkőzés vár ránk, rajtunk múlik, hogy mire visszük. Rebrov azzal a feladattal küldött a pályára, hogy kövessem a felfutó szélső védőmet, ne tudjon beadni és helyzetet kialakítani” – nyilatkozta Varga Roland, aki megjegyezte még, hogy ezen a mérkőzésen is annyi lehetőséget kapott, mint Moszkvában.

„Sokkal jobban, összeszedettebben játszottunk, mint a kinti első félidőben, azokat a hibákat már nem követte el a védelmünk – mondta a végig remekül futballozó Lovrencsics Gergő. – Jól járattuk a labdát, az elejétől kezdve úgy éreztem, hogy egy kicsit veszélyesebbek vagyunk, mint ők. Nagyon kemény mérkőzés volt, örülünk ennek az egy pontnak, mennünk kell tovább, vasárnap mérkőzés, frissítenünk kell. Biztos voltam benne, hogy készülnek belőlünk, kielemeznek minket, de a hosszú labdák után ismét megvoltak a lehetőségeink. Nagy iramú mérkőzés volt, plusz a pálya talaja nem kedvezett, meglepő volt, hogy ennyire mély volt már a kezdetektől, ez nagyon sokat kivesz a lábakból. Volt a második félidő vége felé egy olyan húsz perc, amikor nem tudtunk már annyira kijönni, megtartani a labdákat. Nem kaptunk gólt most sem, ennek nagyon örülünk, az, hogy nem rúgtunk gólt, benne van, de a csapat nagyot hajtott, nagyot küzdött, és az a lényeg, hogy csapatként értük el ezt az eredményt. Az Espanyol igencsak szedegeti a pontokat azóta, hogy döntetlent játszottunk velük, hatot rúgott a Ludogorecnek, biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés a következő. De jó tapasztalatot szereztünk ezen a meccsen is.”

„Mind a két csapat a győzelemre törekedett. Egy pontot szereztünk, de jobban játszottunk, és úgy gondolom, többet tettünk a győzelemért. Jobb az egy pont, mint ha veszítettünk volna. Keményen dolgoztunk, de ilyen a labdarúgás. Tovább kell küzdenünk, megvan az esélyünk a továbbjutásra. Nagyon erős az Espanyol, csoportelső, támadnunk kell ellene, hogy nyerjünk. Voltak olyan játékosaink, akik korábban még nem léptek pályára európai kupamérkőzésen, az ő önbizalmuk sokat nőtt az elmúlt találkozókon” – tekintett hátra és előre is a csereként pályára lépő Isael.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Ferencváros–CSZKA Moszkva (orosz) 0
–0
Budapest,
Groupama Aréna, 18 153 néző. Vezette: Sztavrev (északmacedón)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Skvarka (Varga R., 84.) – Zubkov, Nguen (Frimpong, 90.) – Boli (Isael, 81.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon (Nababkin, 81.) – Mário Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Bistrovic, 58.), Obljakov, Bijol (Kucsajev, 63.) – Csalov, A. Sigurdsson. Vezetőedző: Viktar Hancsarenka
Kiállítva: Nababkin (92.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Espanyol 4 3 1 10–1 +9 10
2. Ludogorec 4 2 2 8–8 0 6
3. FERENCVÁROS 4 1 2 1 2–4 –2 5
4. CSZKA Moszkva 4 1 3 1–8 –7 1

 

A TOVÁBBI MENETREND
5. forduló: november 28.
18.55:
Ferencváros–Espanyol (spanyol)
18.55: CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár)
6. forduló: december 12.
21.00:
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros
21.00: Espanyol (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik