T. M. 2019.08.28 18:14 Frissítve: 2019.08.28 21:58

El: Szerhij Rebrov agresszív támadójátékot vár a Fraditól

A Ferencváros csütörtökön az elmúlt évek talán legfontosabb mérkőzését vívja a litván Suduva ellen az Európa-liga selejtezőjének playoffkörében. Az összecsapás előtt a hazaiak sajtótájékoztatóján Szerhij Rebrov vezetőedző mellett az FTC középpályása, Sigér Dávid mondta el várakozásait a találkozóval kapcsolatban.

 

Sigér és Rebrov várta az újságírók kérdését (Fotó: Földi Imre)

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a hétvégi, 4–1-es felcsúti vereség, amelyről Szerhij Rebrov elmondta, kielemezték már a hibákat, és reméli, tanultak belőle a játékosok. Sigér Dávid ugyan nem játszott a Puskás Akadémia ellen, sőt a keretben sem volt, ennek ellenére igencsak dühítik a történtek.

 
A Suduva kapusa készül egy esetleges tizenegyespárbajra

Nagyon felbosszantott a hétvégi bajnoki, de ahogy láttam, a csapat többi tagját is. Szerintem már a Suduva elleni mérkőzés után is volt bennünk egészséges dac, hogy ennél többre vagyunk képesek. Lehet, a vereség intő jelnek bizonyul ez előtt a nagyon fontos mérkőzés előtt. Minden egyes részletet jobban kell megoldanunk, mint a mögöttünk hagyott két mérkőzésen, és akkor eredményesek lehetünk – mondta az FTC középpályása.

A Nemzeti Sport azon kérdésre, hogy Szerhij Rebrov legfontosabb mérkőzése jön-e a Ferencvárosnál, az ukrán tréner elmondta, persze, nagyon fontos lesz a csütörtöki mérkőzés, de nemcsak neki, az egész csapat számára is, és reméli, hogy a saját játékukat tudják játszani.

A Suduva előző mérkőzéseit látva, csütörtökön sem várok sokkal különb játékot a litvánoktól, mint ahogyan az első mérkőzésen játszottak, ám ez számukra sikeresnek bizonyult. Nekünk, remélem, sikerül majd kijavítanunk a hibáinkat. Agresszív támadójátékot várok a fiúktól, jobb helyzetkihasználással. Nagyon fontos, hogy türelmesek és koncentráltak legyünk. Megfelelően felkészültünk az összecsapásra – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője.

Mikalaj Szihnyevics a legutóbbi két mérkőzéseken nem lépett pályára sérülés miatt, de már edzett az elmúlt napokban, Rebrov azonban nem árulta el, hogy pályára lép-e a fehérorosz csatár.

Sigér Dávid válogatottbeli meghívójáról elárulta, egyrészt hatalmas megtiszteltetésnek érzi a kerettagságot, másrészt pedig ezzel sikerült megvalósítania az utóbbi egy évben kitűzött célját. Viszont még nem felhőtlen az öröme, mivel érzi, mekkora nyomás van rajta és a csapaton is – egyelőre a Ferencvárosra kell koncentrálnia.

A teljes sajtótájékoztató

 

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR), VISSZAVÁGÓ
20.00: Ferencváros–Suduva (litván) – élőben az NSO-n!
Budapest, Groupama Aréna (Tv: M4 Sport)

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN
Suduva (litván)–Ferencváros 0–0

2019.10.03 22:33:07

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Tanulsága tehát rengeteg van a csütörtöki mérkőzésnek.

2019.10.03 20:26:07

Európa-liga B. Á.

Gabriel Martinelli a Ligakupa után az Európa-ligában is duplával mutatkozott be.

2019.10.03 18:23:27

Európa-liga T. I.

A United legalább két tizenegyes gyanús szituációt megúszott a mérkőzésen. A hajrában aztán Rashford sem kapott meg egy büntetőt.

2019.10.03 15:50:48

Európa-liga H. D.

Hiába játszott veszélyesebben az orosz csapat, a spanyolok megbüntették a hibáikat.