El: Szerhij Rebrov agresszív támadójátékot vár a Fraditól

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.08.28. 18:14
null
Sigér és Rebrov várta az újságírók kérdését (Fotó: Földi Imre)
A Ferencváros csütörtökön az elmúlt évek talán legfontosabb mérkőzését vívja a litván Suduva ellen az Európa-liga selejtezőjének playoffkörében. Az összecsapás előtt a hazaiak sajtótájékoztatóján Szerhij Rebrov vezetőedző mellett az FTC középpályása, Sigér Dávid mondta el várakozásait a találkozóval kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a hétvégi, 4–1-es felcsúti vereség, amelyről Szerhij Rebrov elmondta, kielemezték már a hibákat, és reméli, tanultak belőle a játékosok. Sigér Dávid ugyan nem játszott a Puskás Akadémia ellen, sőt a keretben sem volt, ennek ellenére igencsak dühítik a történtek.

Nagyon felbosszantott a hétvégi bajnoki, de ahogy láttam, a csapat többi tagját is. Szerintem már a Suduva elleni mérkőzés után is volt bennünk egészséges dac, hogy ennél többre vagyunk képesek. Lehet, a vereség intő jelnek bizonyul ez előtt a nagyon fontos mérkőzés előtt. Minden egyes részletet jobban kell megoldanunk, mint a mögöttünk hagyott két mérkőzésen, és akkor eredményesek lehetünk – mondta az FTC középpályása.

A Nemzeti Sport azon kérdésre, hogy Szerhij Rebrov legfontosabb mérkőzése jön-e a Ferencvárosnál, az ukrán tréner elmondta, persze, nagyon fontos lesz a csütörtöki mérkőzés, de nemcsak neki, az egész csapat számára is, és reméli, hogy a saját játékukat tudják játszani.

A Suduva előző mérkőzéseit látva, csütörtökön sem várok sokkal különb játékot a litvánoktól, mint ahogyan az első mérkőzésen játszottak, ám ez számukra sikeresnek bizonyult. Nekünk, remélem, sikerül majd kijavítanunk a hibáinkat. Agresszív támadójátékot várok a fiúktól, jobb helyzetkihasználással. Nagyon fontos, hogy türelmesek és koncentráltak legyünk. Megfelelően felkészültünk az összecsapásra – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője.

Mikalaj Szihnyevics a legutóbbi két mérkőzéseken nem lépett pályára sérülés miatt, de már edzett az elmúlt napokban, Rebrov azonban nem árulta el, hogy pályára lép-e a fehérorosz csatár.

Sigér Dávid válogatottbeli meghívójáról elárulta, egyrészt hatalmas megtiszteltetésnek érzi a kerettagságot, másrészt pedig ezzel sikerült megvalósítania az utóbbi egy évben kitűzött célját. Viszont még nem felhőtlen az öröme, mivel érzi, mekkora nyomás van rajta és a csapaton is – egyelőre a Ferencvárosra kell koncentrálnia.

A teljes sajtótájékoztató

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR),VISSZAVÁGÓ
20.00: Ferencváros–Suduva (litván) – élőben az NSO-n!
Budapest, Groupama Aréna (Tv: M4 Sport)

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN
Suduva (litván)–Ferencváros 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik