El: öngól okozta Nikolicsék vesztét, ikszelt a Liverpool

Vágólapra másolva!
2015.09.17. 20:59
null
A fehér mezes Liverpool szép góllal jutott előnyhöz, de végül csak egy pontot szerzett (Fotó: Action Images)
A Liverpool idegenben 1–1-es döntetlent játszott a Bordeaux-val, a Dortmund hazai pályán az utolsó pillanatokban szerzett góllal gyűrte le 2–1-re az FK Krasznodart a labdarúgó Európa-liga csoportkörének csütörtöki nyitányán. A magyar légiósoknak győzelem (Vanczák Vilmos, Mervó Bence – Sion), döntetlen (Bogdán Ádám – Liverpool) és vereség (Nikolics Nemanja – Legia) is jutott a csütörtöki első etapban – igaz, pályára csak Nikolics lépett.

C-CSOPORT: BORUSSIA DORTMUND–FK KRASZNODAR 2–1

Nekem nagyon hiányzik a Borussia Dortmund a Bajnokok Ligájából – vallotta meg őszintén a nagy rivális Bayern München tótumfaktuma, Karl-Heinz Rummenigge. Nos, a sárga-feketéknek az Európa-ligában odahaza az FK Krasznodarral is meggyűlt a bajuk, lévén az oroszok egy igen látványos Fedor Szmolov, Pavel Mamajev akció után hamar megszerezték a vezetést (0–1).

LOVRENCSICSÉK MEGINT GÓL NÉLKÜL MARADTAK
A késő esti mérkőzések összefoglalója itt!

Nagy nehezen egyenlítettek csak a hazaiak, nem sokkal a szünet előtt Matthias Ginter fejelt 10 méterről a kapuba (1–1), ám ezt követően csak idő kérdésének látszott, mikor szerez újabb gólt a Dortmund.

Az oroszok csak védekeztek, egyre keményebben, viszont igazi ziccer egészen a hajráig nem alakult ki a németek előtt, akkor meg Adrián Ramos lövését a gólvonalon hárította a visszafutó Szergej Petrov.

Nem ilyen El-rajtról álmodoztak a dortmundiak, de végül csak nem ejtett újabb skalpot idegenben az FK Krasznodar, mert a ráadás harmadik percében Ginter beadását a kapu előtt teljesen üresen hagyott Pak Dzsu Ho a léc alá fejelte: 2–1.

A Mainztól érkező dél-koreai ezen a mérkőzésen debütált új csapatában.

B-CSOPORT: BORDEAUX–LIVERPOOL 1–1

Bár nagyon reménykedtünk benne, mégsem Bogdán Ádám védte a Liverpool kapuját a Girondins Bordeaux elleni mérkőzésen, ugyanis ismét Simon Mignolet kapott lehetőséget főnökétől, Brendan Rodgerstől. A belga éppen a 100. tétmérkőzésén lépett pályára a „vörösök” között.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Magyar (és svájci) öröm. Vanczák Vilmos kispados volt a Sionban, nemrég igazolt magyar klubtársát, Mervó Bencét nem nevezték a sorozatba – de mindketten örülhettek: csapatuk 2–1-re legyőzte a Rubin Kazanyt. Moussa Konaté volt a kulcsfigura, kétszer is megszerezte a vezetést – másodjára végleg.

Rodgers alaposan felforgatta csapatát, nyolc helyen változtatott a Manchester United ellen lehetőséget kapott kezdőn, amelybe bekerült például Kolo Touré, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Jordan Rossiter, Divock Origi és Jordon Ibe – ráadásul a Mignolet által leütött Touré nemsokára megsérült, és a spanyol tinédzser, Pedro Chirivella váltotta.

Az első félidő legnagyobb helyzete a brazil válogatott keretébe ismét bekerült Philippe Coutinho előtt adódott, de rosszul célzott a középpályás, majd a szünet után Mignolet-nek is akadt már dolga; viszont a korábban ordító ziccert elpuskázó Adam Lallana egy pimasz góllal vezetést szerzett az angoloknak (0–1).

Lőhettek volna újabb gólt is a vendégek – vagyis a csereként beálló Danny Ings hibájára szinte természetes módon érkezett a büntetés Jussie találata képében: az 1–1-gyel végül is senki sem lehet elégedetlen.

Pak Dzsu Ho győztes góllal debütált a Dortmundban (Fotó: Action Images)
Pak Dzsu Ho győztes góllal debütált a Dortmundban (Fotó: Action Images)

A TÖBBI MÉRKŐZÉSRŐL

D-CSOPORT

Magyar (és lengyel) keserv. A magyar légiósok közül Nikolics Nemajna végig a pályán volt a Legiában, amely a dán MIdtjylland vendégeként kapott ki 1–0-ra. A meccs a 60. percben dőlt el: Jakob Poulsen jobb oldali szabadrúgása után Michał Kucharczyk a saját kapujába fejelte a labdát. A hajrában a varsóiak megfogyatkoztak, Dominik Furman második sárgával szállt ki a 89. percben.

A legnagyobb különbség. A Napoli már az első 25 percben háromgólos előnyt szerzett az FC Bruges ellen – éppen egy belga légiós, Dries Mertens, valamint a spanyol José Callejón vitte a prímet –, és a második félidőre is maradt gól: a vége közte öt.

A-CSOPORT

A legpatinásabb párharc. Két korábbi BEK-győztes, az idei BL-selejtező két nagy vesztese csapott össze Amszterdamban: az Ajax kétszer egyenlítve tartott otthon egy pontot a Celtic ellen.

A legnagyobb meglepetés. A Robin van Persie-vel, Raul Meirelesszel, Nanival felálló Fenerbahce hazai pályán simán kikapott a norvég bajnok Moldétól.

E-CSOPORT

Az egyetlen fordítás. Az Rapidé a dicsőség – legalábbis ami a csütörtöki első etapot illeti. Az osztrákok az első félidő hajrájában hátrányba kerültek a Villarreallal szemben, de a szünet után Stefan Schwab és Steffen Hofmann révén gyorsan fordítottak, és előnyüket meg is tartották.

Az első cseh győzelem. A Liberec kikapott hazai pályán a Bragától (F-csoport), de a Viktoria Plzen Tomás Horava fejesével és Milan Petrzela találatával érvényesítette a papírformát a Dinamo Minszk ellen.

F-CSOPORT

A legnagyobb balhé a holland kisvárosban, Groningenben tört ki, és nem elég a marseille-i ultrák belvárosi törése-zúzása a meccs előtt, az OM is eltángálta a hazai csapatot.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

A-CSOPORT
Ajax–Celtic 2–2 (1–2)
G: Fischer (25.), Schöne (84.), ill. Bitton (8.), Lustig (42.)
Fenerbahce–Molde 1–3 (1–1)
G: Nani (42.), ill. Hoiland (35. – 11-esből), Elyounoussi (53.), Linnes (65.)

B-CSOPORT
Bordeaux–Liverpool 1–1 (0–0)
G: Jussie (81.), ill. Lallana (66.)
Sion–Rubin Kazany 2–1 (1–0)
G: Konaté (11., 82.), ill. Kanunnyikov (65.)

C-CSOPORT
Borussia Dortmund–FK Krasznodar 2–1 (1–1)
G: Ginter (45+1.), Pak Dzsu Ho (90+3.), ill. Mamajev (12.)
Qäbälä–PAOK 0–0

D-CSOPORT
Napoli–FC Bruges 5–0 (3–0)
G: Callejón (5., 77.), Mertens (19., 25.), Hamsík (53.)
Midtjylland–Legia Warszawa 1–0 (0–0)
G: Kucharczyk (60. – öngól.)

E-CSOPORT
Viktoria Plzen–Dinamo Minszk 2–0 (1–0)
G: Horava (36.), Petrzela (75.)
Rapid Wien–Villarreal 2–1 (0–1)
G: Schwab (50.), Hofmann (53. – 11-esből), ill. Baptistao (45.)

F-CSOPORT
Groningen–Marseille 0–3 (0–2)
G: N'Koudou (25.), Ocampos (39.), Alessandrini (61.)
Slovan Liberec–Braga 0–1 (0–0)
G: R. Silva (60.)

A JÁTÉKNAP ÖSSZES EREDMÉNYÉT ITT TALÁLJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik