P. V. 2019.07.11 22:50 Frissítve: 2019.07.11 22:52

El: Nem szabad elhinni, hogy már továbbjutottunk – Herczeg András

A Debreceni VSC hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Kukësit az Európa-liga-selejtező első körének első mérkőzésén. A találkozó után a születésnapos Herczeg András elégedetten értékelt, míg Ernest Gjoka egy jogos tizenegyest kért számon a játékvezetőn. 

 

Herczeg András a sajtótájékoztatón elején megköszönte a születésnapi jókívánságokat, elmondta, fantasztikus érzés volt, amikor a debreceni szurkolók a mérkőzés közben felköszöntötték. 

„Ilyenkor nyilván az ember elérzékenyül, de azt is jó volt látni, hogy ennyien voltak a lelátón. Ez a srácok érdeme, rájuk voltak kíváncsiak, nagyon nagy dolog, hogy idáig eljutottunk. Rengeteget számított a szurkolók támogatása.”

A mérkőzésről elmondta, nagyon jól kezdtek, de az ellenfél átvette a játék irányítását, rúgtak egy kapufát, miközben a Debrecen több pontatlanságot követett el.

„Az öltözőben megbeszéltük, mit kell csinálnunk a második félidőben, s ezt sikerült is végrehajtani. A szünet után nagyon jól játszott a csapat, lőttünk három gólt, minden elismerést megérdemelnek a játékosok. Nagyon büszke vagyok rájuk.”

A nyári igazolások közül Nikola Trujics kezdőként lépett pályára, a 88. percben cserélték le. A DVSC vezetőedzője elárulta, úgy gondolták, hogy a szerb játékos 50-60 percet fog bírni, de a szünetben beszélt vele, s azt mondta, több is megy neki.

„Milyen jó, hogy ment! Hiszen volt egy szép szólója, és adott egy gólpasszt Varga Kevinnek. Nagyon jól játszott elöl és a középpályán is. Garbáról azt gondoltuk, hogy húsz-harminc percet bír, de úgy éreztük, hogy szükséges cserélnünk az ötvenedik perc környékén, s reménykedtünk, hogy elbírja a több játékidőt. Szerencsére így történt, és nagyon fontos gólt szerzett. Mind a ketten jól illeszkedtek a csapat játékába, bizonyították, hogy van bennük potenciál. Bízom benne, hogy hosszú távon is segíteni tudnak a csapatnak.”

A visszavágóval kapcsolatban arról beszélt, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít a 3–0-s előny ellenére. 

„A tavalyi Bajnokok Ligája-mérkőzések mutatták, hogy nálunk sokkal nagyobb csapatok is beleszaladtak a késbe. Ezért nem szabad hátradőlni, megelégedni, hanem alázatosan fel kell készülnünk, hogy szervezett, fegyelmezett játékot nyújtsunk kint is. A Kukësi megmutatta az első félidőben, hogy nagyon labdabiztos, jó játékosok alkotják. Nem szabad azt hinnünk, hogy megvan már a továbbjutás, úgy kell készülnünk, mintha nulla-nulla lenne az eredmény.

 

Ernest Gjoka, az albán csapat vezetőedzője szerint jó mérkőzést játszottak, különösen az első félidőben, csak a helyzeteiket nem tudták értékesítése. Nem gondolja, hogy 3–0 lett volna különbség a két csapat között. 

„A második félidőt is jól kezdtük, de akkor sem tudtuk berúgni a lehetőségeinket. Ráadásul a DVSC első gólja talán lesről született, bár ebben nem vagyok biztos. A visszavágón nehéz dolgunk lesz, de abban bízunk, hogy gyorsan sikerül betalálnunk, és a hátralévő időben kiharcolhatjuk a továbbjutást. Mindent meg fogunk próbálni. Arra még kitérnék, hogy nem voltam elégedett a játékvezetők tevékenységével, sok sárga lapot osztott ki nekünk, és nem adott meg egy jogos tizenegyest sem.”

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Debreceni VSC–Kukësi (albán) 3–0 (0–0)
Debrecen, 
Nagyerdei Stadion, 10 250 néző. Vezette: Gishamer (osztrák)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 89.), Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Szécsi M., Haris, Tőzsér, Varga K. – Takács T. (Garba, 52.), Trujics (Csősz, 88.). Vezetőedző: Herczeg András
Kukësi: Frashëri – Kitanovszki, Cuculi, Teqja, Rrumbullaku – Limaj, Ethemi (Cyrbja, 71.), Musolli, Rroca (Musta, 76.) – Shkurtaj, Rama. Vezetőedző: Ernest Gjoka

Gólszerző: Garba (54.), Varga K. (77., 83.)

2019.12.16 12:50:34

Európa-liga B. Á.

Nehéz feladat vár Szoboszlaiékra • Az FTC csoportjából továbbjutó Ludogorec az Intert kapta.

2019.12.14 23:10:58

Európa-liga MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az FTC legkésőbb Rebrov kinevezésekor letette a voksát egy bizonyos stratégia mellett, amelynek a konzekvens követése ezt a sikert eredményezte. A csapat kivívta magának a lehetőséget, hogy a vicinálisról néhány megálló erejéig átszálljon a gyorsvonatra.

2019.12.13 19:06:23

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A játékvezető meglopta a Fradit, jókora esélyt rabolt el a zöld-fehérektől.

2019.12.12 19:57:32

Európa-liga BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (RAZGRAD), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Elmaradt 11-es, elpuskázott ziccer, figyelmetlenség miatt kapott gól, kései egyenlítés: csak döntetlen a Ludogorec ellen.