El: Nem akarok a játékvezetőről beszélni és kifogásokat keresni – Gattuso

Vágólapra másolva!
2018.03.16. 08:26
null
Gennaro Gattuso a kiesés ellenére büszke a játékosaira (Fotó: AFP)
Az Arsenal idegenben és odahaza is megverte az AC Milant, így a londoniak jutottak a legjobb nyolc csapat közé a labdarúgó Európa-ligában. A visszavágó után Arsene Wenger elmondta, hogy a gyenge kezdés után örült a biztatóbb folytatásnak, míg Gennaro Gattuso elsősorban a milánói meccset és az Emiratesben kapott harmadik gólt sajnálja igazán.

 

„Kissé védekező felfogásban kezdtünk, mintha behúzott kézifékkel játszottunk volna – indított Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere. – Az egygólos hátrányra jól reagáltunk, bátrabban mentünk előre, veszélyesek voltunk, és meggyőzően fejeztük be a meccset. A csapat körüli helyzet miatt nagyon fontos volt a jó eredmény elérése. A bajnokságban szeretnénk minél közelebb végezni a top négyhez, és miért ne bízhatnánk a csodában? Ugyanakkor az Európa-ligában már a negyeddöntőnél járunk, erre kell most koncentrálnunk.”

A visszavágó egyik legvitatottabb eseménye az Arsenal javára megítélt tizenegyes volt. Ha finoman akarunk fogalmazni, Danny Welbeck igencsak könnyedén megadta magát Ricardo Rodríguez mellett – Wenger így kommentálta az esetet: „Nem láttam még a felvételt. A fő kérdésre, hogy büntetőt ért-e, avagy sem, nem tudom a választ. Az olasz játékosok elégedetlenek voltak, ezt meg tudom érteni, de tényleg nem tudok állást foglalni. Megnézem, és utána elmondom őszintén a véleményem.”

A francia szakember végezetül a pénteki sorsolásról is szót ejtett.

SZÁMOLNI KELL VELÜK

Jack Wilshere, az Arsenal középpályása:
„Szükségünk volt erre. A mai este arról szólt, hogy profin befejezzük, amit elkezdtünk. Nem kezdtünk jól, de aztán felébredtünk. Szép gólt szereztek, ezzel minket is rendesen próbára tettek. Boldogok vagyunk, hogy ott vagyunk a következő körben, meglátjuk, kit kapunk. A nyolcaddöntő sorsolása előtt nem a Milant szerettük volna ellenfélnek, de megmutattuk, hogy Európa nagy csapatai ellen is tudunk játszani.”

„Szeretnénk elkerülni az Atlético Madridot, amely talán a legnagyobb favorit. Mindazonáltal nem számít, hogy én mit szeretnék, mert nem tudok befolyással lenni a sorsolásra. Várnunk kell holnapig, ha az Atléticót kapjuk, akkor ellene kell kiharcolnunk a továbbjutást.”

A tizenegyesről természetesen megkérdezték a Milan vezetőedzőjét, Gennaro Gattusót is, aki nem kívánt foglalkozni az ítélettel.

„Nem akarok a játékvezetőről beszélni, ő is ember, ugyanúgy hibázhat, mint a játékosok. Büszke vagyok a fiúkra, ezen az úton kell továbbhaladnunk. A továbbjutás a San Siróban veszett el, ami a mai meccsen dühített, az az, hogy kettő-egyes hátrányban feladtuk, és kaptunk még egy gólt. Ilyenkor nem szabad leállni. Nagyon erős Arsenallal találkoztunk, de megmutattuk a párharc során, hogy tudunk gondot okozni. Kifogásokat mindenesetre nem szeretnék keresni.”

„Ahogy említettem, leginkább a harmadik gól dühít, mert nem hajthatjuk le a fejünket hátrányban sem. Kilencven percen keresztül koncentrálni, küzdeni kell. Most mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk. Még egyszer mondom, nem szeretnék kifogásokat keresni, a két héttel ezelőtti első meccsen rontottuk el a párharcot. Fiatal csapatom van, amely sokra hivatott, képesek vagyunk elérni azt a szintet, ahol most az Arsenal van. Ellenfelünk tapasztaltabb, támadásban kivételes.”

Az olasz szakember megvédte az Arsenal második góljánál nagyot hibázó Gianluigi Donnarummát.

„Donnarummának fel kell emelnie a fejét, és továbblépnie. A világ legjobb kapusai is hibáznak, ugyanúgy, mint ő, nincs ezzel gond. Meg kell őt védeni, és a jövőbe tekinteni. Bízom benne és tisztelem őt.”


EURÓPA-LIGA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Arsenal (angol)–AC Milan (olasz) 3–1 (Welbeck 39. – 11-esből, 86., G. Xhaka 71., ill. Calhanoglu 36.)
Továbbjutott: az Arsenal, kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik