El: Naivak voltunk; bután kaptunk ki – Marko Nikolics

Vágólapra másolva!
2018.11.29. 22:32
null
Csalódott Vidi-játékosok a lefújás után (Fotó: Szabó Miklós)
A Mol Vidi FC vezetőedzőjét, Marko Nikolicsot bántja, hogy buta vereséget szenvedett a csapata a BATE Boriszov otthonában, de annak örül, hogy még mindig van esély a továbbjutásra az Európa-liga csoportköréből.

 

„Sajnos naivak voltunk – kezdte csalódottan a Sport1-nek Marko Nikolics. – Egyúttal nem voltunk elég okosak ahhoz, hogy kezeljük azt a helyzetet, amelybe csöppentünk. Csak ismételni tudom magam, ezen a mérkőzésen nem a futball, hanem a harc dominált. Ráadásul bután kaptunk ki. Az első gólt egy szöglet után szerezte a BATE, a másodikat ellentámadásból. A kettő között nekünk volt lehetőségünk arra, hogy egyenlítsünk, sajnos nem éltünk vele. Ők berúgták a helyzeteiket, mi nem. Miután hátrányba kerültünk, egész jó meccset játszottunk, de ettől még tény: naivak voltunk.”

„Amikor nekivágtunk a csoportkörnek, azt ígértem, az utolsó leheletünkig harcolunk. Amikor erre a kérdésre válaszolok, még nem ismerem a Chelsea–PAOK mérkőzés végeredményét, az azonban biztos, hogy a fehéroroszok ugyanúgy hat ponttal állnak, mint mi. A számolgatással még ráérünk, a Chelsea elleni hazai meccsig úgyis van még két hét. A záró kör előtt is beszélhetünk arról, hogy van esélyünk a továbbjutásra, ennek nagyon örülök. Abban pedig hiszek, hogy tovább is jutunk!”

Fiola Attila úgy véli, ezen az estén semmi nem sikerült a Vidinek.

„Nem tudtuk az első harminc percet megúszni, viszonylag korán hátrányba kerültünk. Nem volt rendben a védekezésünk, nem tudtunk építkezni, ezúttal semmi sem sikerült. A hazai csapat nekünk esett, a kapott gól után nem tudtuk az eltervezett játékot játszani. Bravúrra lesz szükség a Chelsea ellen.”

Vinícius nem volt megelégedve a körülményekkel, viszont a továbbjutásról a vereség ellenére sem szeretne lemondani.

„Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, a fagyott talajon még megállni sem volt egyszerű. Úgy gondolom, a játékvezető bizonyos játékhelyzetekben jobb döntéseket is hozhatott volna. A fehérorosz együttes erőteljesebb futballt játszik, labdarúgói jobban megbirkóznak a mély talajú pályával. Van még egy meccs, mindent megteszünk, hogy tovább álmodhassunk.”

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
L-CSOPORT

BATE Boriszov (fehérorosz)–Mol Vidi FC 2–0 (Szignyevics 22., M. Ivanics 85.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Chelsea (angol)–PAOK (görög) 4–0 (Giroud 27., 37., Hudson-Odoi 60., Morata 78.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 5 5
10–1 +9 15
2. BATE Boriszov 5 2 3 6–8 –2 6
3. MOL VIDI FC 5 2 3 3–5 –2 6
4. PAOK 5 1 4 4–9 –5 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik