B. Á. 2019.11.28 21:28 Frissítve: 2019.11.28 21:54

El: Nem vagyok boldog, de legközelebb újra megpróbálom – Isael

A Ferencváros 2–2-re végzett az Espanyollal a labdarúgó Európa-liga H-csoportjának ötödik fordulójában, a spanyol együttes így megnyerte a csoportot, míg a Fradinak győznie kell Bulgáriában a továbbjutáshoz. A lefújás után Isael, Szerhij Rebrov és Dibusz Dénes értékelt a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek.

Isael újra megpróbálná a tizenegyest (Fotó: Török Attila)

 

„Sajnos ilyen a labdarúgás – felelte Isael arra a megjegyzésre, hogy kihagyta a tizenegyest az Espanyol ellen. – A következőt belőttük, aztán az utolsó percben gólt kaptunk, így elbuktunk két pontot. A kapus eltalálta az irányt, nem vagyok boldog, de legközelebb újra megpróbálom. Az utolsó meccset meg kell nyernünk.”

Szerhij Rebrov igyekezett a pozitívumokat kiemelni, és rávilágított, hogy az utolsó mérkőzésen a továbbjutás kiharcolásáért léphetnek pályára Bulgáriában.

„Nagyon büszke vagyok a fiúkra, különösen a második félidőben nyújtott teljesítményük miatt, amikor gólkényszerben voltak. Abszolút felvettük a harcot egy La Ligában szereplő csapattal, és még mindig van esélyünk a továbbjutásra.”

„A másik meccs? Egyáltalán nem figyeltem, a saját mérkőzésünkre figyeltem. Isael az előző meccsen is kihagyta a tizenegyest, utána viszont betalált. A jövőben meglátjuk, kinek van a büntető végrehajtásához megfelelő önbizalma.”

„Ha hasonlóképpen játszunk Bulgáriában, akkor semmiféleképpen sem lehet szégyenkeznivalónk. Ma rendkívül élvezetes mérkőzést láthattunk, én is élveztem, nagyszerűen játszottunk. Nagyon köszönöm a játékosoknak a teljesítményt, tizenöt év után újra itt vagyunk egy európai kupasorozat csoportkörében, és még mindig van esélyünk a továbbjutásra, ez óriási eredmény.”

Dibusz Dénes egyetért az ukrán trénerrel, a válogatott kapus szerint mindent meg kell tenniük az utolsó csoportmeccsen.

„Szerencsére az első félidőben nagyon jól levédekeztük a spanyolok támadásait, pedig felállást váltottak a kinti meccshez képest, volt edzőváltás, átálltak öt védőre, és ezért nekünk is máshogy kellett futballoznunk. Sajnos az első kapott gól elég szerencsétlen volt, ha nem pattan meg a labda, talán tudtam volna hárítani, így nem volt esélyem.”

„A végén mindent egy lapra feltéve jöttek előre a spanyolok, és gyakorlatilag bedarálták a második gólt. A feladat adva van, nyernünk kell Bulgáriában. Egyszer már megtettük, nyilván ez teljesen más szituáció lesz, mintha döntőt játszanánk, de előre kell tekinteni, és azt a meccset megnyerni.”

„Hatalmas dolog, hogy még versenyben vagyunk a továbbjutásért. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de minden mérkőzésnek úgy mentünk neki, hogy pontot szerezzünk, és ezt egyetlen találkozó kivételével mindig megtettük. Az eddigieket nézve a ma szerzett két gól elég kellett volna, hogy legyen, de sajnos mi is kettőt kaptunk. Ennek ellenére büszkék lehetünk magunkra, a szurkolók is nagyszerűek voltak ma. Mindent megtettünk, támadófutballt játszottunk, az egyetlen dolog, ami keserűvé tesz minket, hogy nem gyűjtöttük be a három pontot.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
FERENCVÁROS–Espanyol (spanyol) 2–2
CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár) 1–1

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Espanyol 5 3 2 12–3 +9  11
2. Ludogorec 5 2 1 2 9–9 0 7
3. FERENCVÁROS 5 1 3 1 4–6 –2  6
4. CSZKA Moszkva 5 2 3 2–9 –7  2

 

2020.09.24 20:03:09

Európa-liga DUDUCZ TIBOR (Linz)

A LASK 7–0-ra győzte le a 48. perctől kezdve emberhátrányban játszó dunaszerdahelyieket.

2020.09.24 17:32:15

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar csapat a belga Standard Liege otthonában harcolhatja ki a csoportkört.

2020.09.24 13:45:58

Európa-liga PÓR KÁROLY

KEZDÉS: 18.00 „Könnyen előfordulhat, hogy a Fehérvár jut tovább” – a So Foot munkatársával beszélgettünk a Reims kapcsán.

2020.09.18 08:10:35

Európa-liga H. K./CS. M.

A DAC továbbjutás esetén akár a portugál Sporting CP-vel is találkozhat.