El: Marseille–Salzburg és Arsenal–Atlético Madrid a legjobb négy között!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 12:11
Sorsoltak az Európa-ligában. Az elődöntőben az Olympique Marseille a Salzburggal, az Arsenal az Atlético Madriddal csap össze. A május 16-i lyoni döntőben a Marseille–Salzburg párharc győztese lesz a pályaválasztó.


Az UEFA pénteki sorsolásán Éric Abidal, az Olympique Lyon és az FC Barcelona korábbi kiválósága segédkezett. A francia védő a Marseille-t a Salzburggal sorsolta össze, majd az Arsenalt az Atlético Madriddal.

Az UEFA pénteki sorsolásán Éric Abidal, az Olympique Lyon és az FC Barcelona korábbi kiválósága segédkezett. A francia védő a Marseille-t a Salzburggal sorsolta össze, majd az Arsenalt az Atlético Madriddal.

NÉHÁNY ÉRDEKESSÉG (forrás: Opta)

ARSENAL–ATLÉTICO MADRID

• Az Arsenal az ősszel megnyerte csoportját az El-ben, míg az Atlético Madrid a Bajnokok Ligájából került át az UEFA második számú kupasorozatába, mivel harmadik lett kvartettjében.

• Az Arsenal és az Atlético Madrid még sohasem vívott egymással tétmérkőzést.

• Az „ágyúsok” eddig egyszer játszottak európai kupaelődöntőt spanyol csapattal, akkor tovább is jutottak (Villarreal, BL, 2005–2006).

• Az Atlético Madrid angol csapatot ejtett ki az elődöntőben a 2010-es Európa-liga-diadalát megelőzően (Liverpool, 1–0, 1–2).

Diego Simeone, az Atlético edzője eddigi mindhárom olyan egyenes kieséses európai kupapárharcát megnyerte, amelyikben angol csapat volt az ellenfél (Chelsea az Európai Szuperkupáért, majd újra Chelsea és Leicester).

Mesut Özil, az Arsenal német légiósa eddig négyszer talált be az Atlético kapujába, ennél több gólja egyetlen más klub ellen sincs (négy gól a mérlege a Bayern München és a Ludogorec ellen is).

MARSEILLE–SALZBURG

• A két együttes a csoportkörben találkozott egymással: Salzburgban az osztrákok 1–0-ra nyertek, Marseille-ben gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

• A francia klubok megnyerték a legutóbbi 11 olyan egyenes kieséses európai kupamérkőzésüket, amelyben osztrák csapat volt az ellenfelük.

• A Marseille 21 gólt szerzett hazai pályán az idei európai idényben, ezzel vezeti az összesített európai rangsort.

• A Salzburg játékosai 33-szor találtak az ellenfelek kapujába az európai kupaszezonban, ez összesítésben a második helyre jó a Liverpool mögött.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ

Olympique Marseille (francia)–Red Bull Salzburg (osztrák)
Arsenal (angol)–Atlético Madrid (spanyol)
Az elődöntő első mérkőzései: április 26.
Az elődöntő visszavágói: május 3.
A döntő: május 16., Lyon, Parc Olympique Lyonnais

A BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐJÉNEK SORSOLÁSÁRÓL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik