Kézzel-lábbal harcolt a győzelemért a Marseille

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.26. 20:55
null
Kellett egy kis (sok...) szerencse is a francia sikerhez (Fotók: AFP)
Kétgólos előnyre tett szert odahaza az Olympique Marseille a Salzburg ellen a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első felvonásán.


EURÓPA-LIGA

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Marseille (francia)–Salzburg (osztrák) 2–0
(Thauvin 15., N'Jie 63.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Ahogyan azt várni lehetett, szemkápráztató élőképekkel és dobhártyaszaggató szurkolással kezdett az Olympique Marseille-tábor – mert is volna nem rögtön támadólag fellépni a francia csapat!

Negyedóra után meg is szerezte a vezetést, köszönhetően egy pontos Dimitri Payet-beadásnak, illetve Florian Thauvin fejesének – és bal kezének...

Mutatja azonban a Salzburg erejét, hogy két helyzettel válaszolt, majd olyannyira egyenlő féllé nőtt, hogy a szünetig nem is láttunk már OM-es gólszerzési lehetőséget.



Szerencsés volt a Marseille ezen a mérkőzésen, ugyanis a fordulást követően Maxime Lopez a 16-oson belül büntetlenül lökhette fel Stefan Lainert, aztán a lesérült Lucas Ocampos helyére beálló Clinton N'Jie a pályára lépése után szinte azonnal lőtt egy szép gólt – ki más, mint Payet passzából.

A hajrát egy salzburgi kapufa vezette fel (itt is egy csereember, jelesül Fredrik Gulbrandsen vitézkedett), de már nem született újabb találat: az első mérkőzésen látottak alapján nem ihat előre a döntőre az Olympique Marseille.

Aki este tüzeskedik...
Aki este tüzeskedik...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik