Liverpoolban a nagy zakótól megmenekült az MU, de a vereségtől nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 21:00
null
Sturridge (pirosban) góllal tért vissza a kezdőbe (Fotó: Action Images)
Az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésein a Liverpool végig jobban játszva simán legyőzte a Manchester Unitedet, de ha jobban összpontosítanak a játékosai, már ma formasággá tehették volna a visszavágót. A spanyol párharcban az Athletic Bilbao került előnybe, a Villarreal két góllal múlta felül a Leverkusent, míg a Lazio döntetlenre végzett a Sparta Praha otthonában.

LIVERPOOL (angol)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–0

A MECCS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

Úgy kezdődött a meccs, hogy potyogni fognak a gólok. A Liverpool kíméletlenül a kapuja elé szegezte a Manchester Unitedet, és csak De Geának volt köszönhető, hogy nem sikerült betalálni a hazai csapatnak.

Annyira a levegőben lógott a gól, hogy nem is kellett rá sokáig várni. A 20. percben Depay szabálytalankodott a tizenhatos vonala közelében Clyne-nal, a megadott tizenegyest pedig az ezen a meccsen kezdőbe visszatérő Sturridge váltotta gólra. 1–0

A gól sem változtatott a meccs képén. Sturridge majd Lallana is gólt szerezhetett volna, ha tétlenkedik a kapu előtt De Gea…, de nem tétlenkedett.

Az első félidő végén a vendégszurkolóknak nagy kő esett le a szívéről. Akkor sem szólhattak volna, ha hárommal vezet a Liverpool.

A második félidőben feljött az MU, kiegyenlítettebb lett a játék. Ez egyben a színvonal és az izgalom rovására ment. Aztán a 65. perctől újra támadni kezdett a Liverpool, ahogy a csövön kifért. Megint beszorult a vendégcsapat, de nem tudta kihúzni gól nélkül. A 73. percben lesről indult, de szép támadás végén Firmino növelte az előnyt. 2–0

A maradék időben is nagyon halvány volt a Manchester, amelynek nehéz dolga lesz a visszavágón.

ATHLETIC BILBAO (spanyol)–VALENCIA (spanyol) 1–0

A két csapat először találkozott egymással az európai porondon, persze korántsem voltak ismeretlenek egymás számára, Spanyolországban ugyanis 174 mérkőzést játszottak eddig. A hazai pályán szereplő Bilbao Raúl García fejesével került előnybe az első félidőben, ami tulajdonképpen papírforma volt, ha azt nézzük, hogy az öt topliga csapatai közül az Athletic szerezte a legtöbb fejes gólt, ez már a 23. volt a szezonban. Ezzel együtt a Valencia helyzete sem reménytelen a visszavágó előtt.

VILLARREAL (spanyol)–LEVERKUSEN (német) 2–0

A Villarreal folytatta remek hazai sorozatát a nemzetközi kupában, a Leverkusent is kapott gól nélkül múlta felül. Cédric Bakambu már a negyedik percben betalált a Bayernek, és ha nincs Bernd Leno, több góllal is vezethetett volna a spanyol együttes a szünetben. Bakambu az 56. percben megduplázta a Villarreal fórját, ezzel nagy lépést tett a négy közé jutás felé a „sárga tengeralattjáró". Ha még nem lett volna elég a Leverkusen problémája, Christoph Kramert sérülés miatt kellett lecserélni, míg Tin Jedvajt kiállították a hosszabbításban.

SPARTA PRAHA (cseh)–LAZIO (olasz) 1–1

A Sparta még veretlen volt az El aktuális kiírásában, és bár ez most sem változott, az idegenben szerzett góllal a Lazio került valamivel kedvezőbb helyzetbe. Martin Frydek révén a cseh csapat szerezte meg a vezetést az első negyed óra végén, de az olaszok részéről Marco Parolo gyorsan lecsapott egy kipattanóra, így már a szünetre kialakult a végeredmény.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Villarreal (spanyol)–Leverkusen (német) 2–0
(Bakambu 4., 56.)

Kiállítva: Jedvaj (95., Leverkusen)
Athletic Bilbao (spanyol)–Valencia (spanyol) 1–0 (Raúl García 20.)
Liverpool (angol)–Manchester United (angol) 2–0 (Sturridge 20. – 11-esből, Firmino 73.)
Sparta Praha (cseh)–Lazio (olasz) 1–1 (Frydek 13., ill. Parolo 38.)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Sahtar Doneck (ukrán)–Anderlecht (belga) 31
(Taison 21., Kucser 24., Eduardo 79., ill. Acheampong 68.)
Basel (svájci)–Sevilla (spanyol) 0–0
Kiállítva: N'Zonzi (87., Sevilla)
Borussia Dortmund (német)–Tottenham (angol) 3–0 (Aubameyang 30., Reus 61., 70.)
Fenerbahce (török)–Braga (portugál) 1–0 (Mehmet Topal 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik