Hengerelt a Dortmund, kétgólos előnyben a Sahtar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 18:50
null
A Dortmund nem kímélte a némileg tartalékos Tottenhamet (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit rendezték meg csütörtök este. A Bundesliga 2. helyén álló Dortmund a Premier League-ben 2. Tottenhamet fogadta, és a német csapat helyzeteinek csak kis részét gólra váltva is 3–0-ra diadalmaskodott. A Sahtar Doneck 3–1-re legyőzte az Anderlechtet az Európa-liga-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A Fenerbahce, ha nehezen is, de begyötört egy gólt a Braga kapujába. A címvédő Sevilla 0–0-s döntetlenre végzett Bázelben.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Borussia Dortmund (német)–Tottenham (angol) 3–0 (Aubameyang 30., Reus 61., 70.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Előre kijelentette a Tottenham menedzsere, az ebbéli minőségében 100. tétmérkőzését vívó Mauricio Pochettino, hogy pihenteti pár alapemberét a Dortmund elleni idegenbeli mérkőzésen, ellenben a hazaiaknál sem Thomas Tuchel, sem maga a csapat nem tartalékolt.

Kész csoda, hogy az első fél órában csak egy gólt szereztek (természetesen Pierre-Emerick Aubameyang volt eredményes, ebben az idényben ez már a 43. kanadai pontja volt, 1–0), aztán a második félidőben egy Gonzalo Castro-kapufa után Marco Reus kétszer is mattolta közelről Hugo Llorist, mindkét felső sarkot kilőve (3–0).

A Dortmund harmadik találatát alig 21 passz előzte meg...

Pochettino beküldte a pályára Erik Lamelát, Mousa Dembélét és Harry Kane-t is, de a londoniak már nem tudtak újítani, sőt Henrih Mhitarjan vihette volna be a kegyelemdöfést.

De hibázott a karmester, ez pedig minimális reménykedésre adhat okot a visszavágóra a Tottenhamnek.


ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Sahtar Doneck (ukrán)–Anderlecht (belga) 31 (Taison 21., Kucser 24., Eduardo 79., ill. Acheampong 68.)

A 21. percben Taison szerezte meg a vezetést a Sahtarnak. A brazil játékos éles szögből, nagyon pontosan lőtte ki a hosszút. Három perccel később Olekszandr Kucser az ötösről fejelt gólt – megduplázva csapata előnyét. Az Anderlecht alárendelt szerepet játszott az első félidőben, a szünetben négy gól is lehetett volna a hátránya.

Eduardo betalált a Sahtarban (Fotó: Action Images)
Eduardo betalált a Sahtarban (Fotó: Action Images)

Aztán a második játékrész közepén szinte a semmiből szépített a belga csapat: Frank Acheampong fejére érkezett a labda egy jobb oldali beadás után, négy méterről pedig nem hibázott a ghánai. Egy régi ismerős, a korábban az Arsenalban is megforduló Eduardo állította vissza a kétgólos különbséget.


Fenerbahce (török)–Braga (portugál) 1–0 (Mehmet Topal 82.)

A Fenerbahce–Braga összecsapást nem lehet a forduló legjobb mérkőzésének nevezni. Az első félidőben a hazaiak gyakorlatilag nem tudták megtalálni a labdával a középcsatár Robin van Persie-t, a vendégek pedig tökéletesen elégedettek voltak azzal, hogy ölik az ellenfél játékát.

Aztán a mérkőzés végéhez közeledve a törökök mégis megszerezték a vezetést. Mehmet Topalt senki sem támadta, így a 16-oshoz érve lőtt, a labda pedig a jobb alsóban kötött ki. Izgalmas visszavágóra van kilátás Portugáliában.


Basel (svájci)–Sevilla (spanyol) 0–0
Kiállítva: N'Zonzi (87., Sevilla)

A párharc előtt a Basel vezetőedzője, Urs Fischer abban bízott, hogy csapata előnnyel tudja befejezni az Európa-liga-címvédő Sevilla elleni nyolcaddöntő első meccsét.

Hamar kiderült azonban, hogy inkább a döntetlen kihúzásában reménykedhetnek a hazaiak, végig a spanyol csapat dominált. A 87. percben kiállították a Sevilla középpályását, Steven N'Zonzit, de a maradék játékidőt már nem tudta kihasználni a Basel.

EL-ADATBANK ITT!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Sahtar Doneck (ukrán)–Anderlecht (belga) 31
(Taison 21., Kucser 24., Eduardo 79., ill. Acheampong 68.)
Basel (svájci)–Sevilla (spanyol) 0–0
Kiállítva: N'Zonzi (87., Sevilla)
Borussia Dortmund (német)–Tottenham (angol) 3–0 (Aubameyang 30., Reus 61., 70.)
Fenerbahce (török)–Braga (portugál) 1–0 (Mehmet Topal 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik