A Lazio életben tartotta reményeit a CFR legyőzésével, de a Vasutas így is lépéselőnyben

T. I., D. Á.T. I., D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.11.28. 20:57
null
J. Correa első félidei gólja döntött a Lazio és a CFR összecsapásán (Fotó: AFP)
A Celtic hazai pályán 3–1-re legyőzte a Rennes-t az Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában az E-csoportban. Mivel eközben a CFR 1–0-s vereséget szenvedett a Lazio otthonában, eldőlt, hogy a skót csapat zár a kvartett élén. Az utolsó forduló előtt a Kolozsvári Vasutas a második, előnye pedig három pont a Lazióval szemben – biztosra viszont nem mehet még.

A LAZIO–CFR MÉRKŐZÉS ESEMÉNYEIT ITT OLVASHATJA VISSZA!

CELTICRENNES

A Celtic csoportelsőhöz méltóan, hamar magához vette a kezdeményezést. A 22. percben Lewis Morgan góljával megszerezte a vezetést, majd az első félidő ráadásában Ryan Christie találatával növelte előnyét. A fordulás után még Michael Johnston is eredményes volt, ezzel eldőlt a mérkőzés, igaz, a Rennes szépített a 89. percben. 3–1

LAZIOCFR CLUJ

A Lazio abban a tudatban fogadta a CFR Clujt, hogy ha nem nyer, akkor búcsút inthet a továbbjutásról szövögetett terveinek. A kérdés ugyanakkor Róma lakosságát nem igazán hozta lázba, szinte kongott az ürességtől az Olimpico...

A hazaiak emiatt nem zavartatták magukat, az első perctől támadó szellemben léptek pályára, s ha nem is sziporkáztak, a 24. percben Joaquin Correa kilőtte a bal alsó sarkot egy kontra végén, előnyhöz segítve a Laziót. 1–0



A játékrész hajrájában Damjan Djokovic jó 30 méterről telibe trafálta a bal kapufát, a CFR ennél közelebb nem is járt a gólszerzéshez az első 45 percben.

A fordulás után megélénkült a vendégek játéka is, igaz, komolyabb aggodalom nélkül vállalhattak mind nagyobb és nagyobb kockázatot a Vasutas játékosai. A 65. percben beállt a volt újpesti Lacina Traoré is, aki nem sokkal később akrobatikus mozdulattal, háttal a kapunak húzta hálóba a labdát – pechjére lesről, amit a partjelző is észrevett.

Az utolsó negyedórában mindkét oldalon adódott lehetőség, a Lazio meccslabdáját Luis Alberto, a CFR-ét Cestor Mike puskázta el.

A Lazio győzelmével teljesítette a minimális célt, de az utolsó fordulóban így sem lesz saját kezében a sorsa, ha ugyanis a CFR december 12-én pontot szerez hazai pályán a már biztos csoportelső Celtic ellen, a kolozsvári együttes lép tovább a legjobb 32 közé.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
E-CSOPORT
Lazio (olasz)–CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas, romániai) 1–0
Celtic (skót)–Rennes (francia) 3–1

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Celtic 5 4 1
10–4 +6 13
2. CFR Cluj 5 3 2 4–4 0 9
3. Lazio 5 2 3 6–7 –1 6
4. Rennes 5 1 4 3–8 –5 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik