El: Lázár is segített volt klubjának a Trabzon ellen

Vágólapra másolva!
2012.08.23. 11:43
Lázár Pál, a Videoton korábbi labdarúgója a klub hivatalos honlapjának, a vidi.hu-nak beszélt a a mai El-ellenfél, a Trabzonspor erősségeiről, gyengéiről és a török klub ellen játszott bajnoki mérkőzéséről.

Lázár Pál tavaly szerződött a Videotontól a török Samsunsporhoz, amelyben 10 mérkőzésen lépett pályára, ebből egyszer a Trabzonspor ellen is.

„Számomra különösen emlékezetes marad, mert pályafutásom első kiállítása azon a meccsen esett meg. A bajnokság harmadik fordulójában hazai pályán értünk el ellenük egy-egyes döntetlent, és engem az utolsó percben kiállított a bíró. A visszavágón sajnos nagyon kikaptunk, négy nullára, azon a meccsen nem léptem pályára – mondta Lázár a vidi.hu-nak, és kitért a török csapat erősségeire. – Azt tudni kell, hogy elképesztően erős csapatról beszélünk. A nagy török hármas, a Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray trió mellett a legjobb török csapat. Nem véletlenek az eredményei, hogy tavaly vitézkedett a Bajnokok Ligája csoportkörében, hogy idegenben legyőzte az Internazionalét. A Trabzonspor főleg az támadójátékban nagyon erős, és gyors játékosai vannak, érdemes külön figyelni a bal szélen mozgó Olcanra. Kicsi ember, de szélvészgyors, nagyon veszélyes a labdával. A másik játékos, akire felhívnám a figyelmet, az argentin Colman, az irányító, a szervező, ő a csapat esze, az egyik legjobb játékosuk. Még szerencse, hogy a gólkirályukat, Yilmazt eladták, vele már nem lesz gondja a Vidinek.”

A 24 éves védő azt is elmondta, mire számíthat a Vidi a Trabzonspor otthonában.

„A Trabzonspor odahaza félelmetes, hazai pályán fanatikus szurkolói elképesztő hangulatot teremtenek. Amikor a Samsunsporral játszottunk ellenük Trabzonban, telt ház volt. A mai napig beleborzongok abba, hogy mit műveltek a fellelkesült nézők. Az egész stadion a klub színeiben pompázott, esett az eső, de ez senkit sem zavart, végigszurkolták a mérkőzést. De ez a Vidi javát is szolgálhatja: ilyen közönség előtt élmény játszani. Ezért az várható, hogy odahaza a Trabzonspor nekiesik a Vidinek. Ha kitámadnak, talán nyílhat egy kis esély előttünk, ugyanis a törökök védelmét már nem érzem annyira összerakottnak, mint a támadósort. Talán minden török csapatról elmondható az, védekezésben hajlamosak néha a fegyelmezetlenségre. Úgy érzem, hogy hátul a Vidi fegyelmezettebb, de még egyszer hangsúlyozom, hogy a Trabzonspor nagyon erős, kellemetlen ellenfél, Európa legnagyobb klubjaival is felveszi a versenyt, a meccs minden pillanatában résen kell lenni. Az biztos, hogy lenézni nem fogják a Vidit, ezt a hibát nem követik el. Többször jártak a csapat szakmai stábjának tagjai Magyarországon, és biztos vagyok benne, hogy alaposan feltérképezték leendő ellenfelüket. Egykori másodedzőm jelenleg a Trabzonspornál szolgál, éppen hétfőn hívott telefonon, Székesfehérváron megnézte a Vidi–Egert, és ha már erre járt, beszéltünk is" – fogalmazott Lázár.

A 20 órakor kezdődő mérkőzés bővebb beharangozóját itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik