El: Ennél jobb debütálásra aligha vágyhattam – a Sevilla edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.27. 07:13
null
Pablo Machín elégedett (Fotó: sevillafc.es)
Mint megírtuk, az Újpest a Sevilla otthonában kezdte meg az Európa-liga második selejtezőkörét, és a lila-fehérek sokáig emberhátrányban játszva 4–0-ra kikaptak. Az összecsapás után Pablo Machín, az andalúziai gárda vezetőedzője elégedetten nyilatkozott.

 

„Az, hogy a Sevillánál az első tétmérkőzésem ilyenre sikerült, elégedetté tesz – vélekedett a siker után Pablo Machín, akit májusban neveztek ki az együttes élére. – Nem mondom, hogy nem szerezhettünk volna több gólt, viszont amit kértem a játékosaimtól, hogy adjanak bele mindent, küzdjenek, azt maximálisan megtették, úgyhogy örülök.”

„Alapvetően teljesítettük, amit célként tűztünk ki az első meccsre. Nem kell képmutatónak lennünk, hogy bevalljuk, azért ez a négygólos előny megkönnyíti a dolgunkat a visszavágóra. A fiúk megfogadták a tanácsaimat, így csapatként tudtunk működni, az pedig egyértelmű, hogy a jövőben is az egység lesz a kulcs, ha nagy dolgokat akarunk elérni.”

„Ugyanakkor negatívumokat is felfedeztem, volt egy-két játékos, aki még nem tudott alkalmazkodni a többiekhez, ezáltal kilógott az együttesből, de ennek az is az oka, hogy egyesek nem a megszokott posztjukon szerepeltek. Nem akarok elégedetlenkedni most, az mindenesetre biztos, hogy le kell ülnünk elemezni és videózni, hogy mindenki tudja és megértse, pontosan mi a szerepe és a feladata.”

Jesús Navas, az első gól szerzője: „A legfontosabb dolog, hogy mindent beleadtunk és megtettük, amit kellett. Boldog vagyok, hogy góllal segíthettem a csapatot. Nehéz időszakon vagyok túl, a nyáron rengeteget dolgoztam és készültem egyénileg azért, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek. Remek találkozón vagyunk túl, most az lesz a feladatunk, hogy ugyanezzel a hozzáállásal, komolysággal és elánnal folytassuk.”

„Jók voltunk, kiválóan működtünk és kellően tiszteltük az Újpestet. Ez a legjobb módja annak, hogy eljussunk a Bajnokok Ligájáig. Most lesz egy visszavágó, amin ugyanígy kell nyomnunk” – értékelt Wissam Ben Yedder, akihez a második találat fűződik.

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

NEM BAJNOKI ÁG

Sevilla FC (spanyol)–ÚJPEST FC 4–0 (J. Navas 7., Ben Yedder 32. – 11-esből, Sarabia 44., F. Vázquez 92.)
Kiállítva: Pauljevics (31., Újpest)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik