nemzetisport.hu 2019.06.03 14:18 Frissítve: 2019.06.04 01:26

El-döntő: helyi lakosokkal töltötték fel az üres helyeket

További hírek láttak napvilágot az Európa-liga döntőjéről, miszerint az üres székeket úgy próbálták eltüntetni Bakiban, hogy ingyen engedtek be helyi lakosokat.

Az Arsenal szektorában rengeteg volt az üres szék, amelyet helyi lakosokkal pótoltak Bakiban (Fotó: AFP)

 

A mérkőzés előtti hetekben a sajtó több botrányról is cikkezett a döntő helyszínével kapcsolatban. Mivel nincs megfelelő diplomáciai kapcsolat Azerbajdzsán és Örményország között, kérdéses volt az örmény Henrih Mhitarjan (Arsenal) játéka, aki nem is lépett pályára. Ha ez nem lett volna elég, a szurkolók sem jártak jól Bakival, mivel a döntőben részt vevő két csapat egyenként csupán hatezer jegyet kapott értékesítésre egy olyan stadionba, amely csaknem 70 ezer néző befogadására alkalmas. Ezt követően a belépőknek nagyjából a felétől meg is szabadultak a drukkerek.

Miután a szurkolók tiltakozni kezdtek a Bakiba rendelt finálé miatt, rengeteg szék szabadult fel a döntő előtt. A helyszínen viszont azzal próbálták meg kiküszöbölni a problémát, hogy a mérkőzés alatt folyamatosan behívtak a stadionba azeri nézőket – akiket ingyen engedtek be –, egy észak-londoni fiú szerint pedig piros zászlót is kaptak azok, akiket az Arsenal-szektorba juttattak be, számolt be róla a The Times.

„A szurkolókkal ültünk, és nagyon sok szabad hely volt. Nagyjából fél óra után rengeteg helyi ember jelent meg, köztük gyerekek is, akik kezébe piros zászlót nyomtak” mondta egy Arsenal-drukker.

Egyes értesülések szerint az UEFA nem támogatta a rögtönzött akciót, ám az esetet végül nem tudta kontrollálni, így a helyi hatóság hozta meg a végső döntést. A mérkőzést végül gól nélküli első félidő után a Chelsea 4–1-re megnyerte.

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
Chelsea (angol)–Arsenal (angol) 4–1 (0–0)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2020.09.18 08:10:35

Európa-liga H. K./CS. M.

A DAC továbbjutás esetén akár a portugál Sporting CP-vel is találkozhat.

2020.09.17 18:28:22

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A svédek lesről esett góllal szereztek vezetést, majd a hajrában is betaláltak a gyengén játszó kispestiek ellen.

2020.09.17 20:33:30

Európa-liga V. J.

A magyar válogatott játékos kezdő volt az Eszékben, amely 2–1-re kikapott a svájci Baseltől.

2020.09.17 13:46:34

Európa-liga TŐKE JÁNOS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A rendes játékidő 4–4-gyel, a hosszabbítás 6–6-tal zárult – végül egy 11-es döntött az FCSB javára.