El: Doll elnézést kért a szégyenteljes játékért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.23. 21:04
null
Doll szerint az első meccsen dőlt el a párharc (Fotó: MTI)
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője szerint az első meccsen dőlt el a Zeljeznicar elleni Európa-liga-selejtezős párharc. A német szakember támadásban a szívet és a küzdőszellemet is hiányolta a szarajevói visszavágón. Bebizonyosodott, hogy ami esetleg a magyar bajnokságban elég, az a nemzetközi porondon kevés.

Mint megírtuk, a Zeljeznicar az idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzte az FTC-t, így kettős győzelemmel lépett tovább az El-selejtező harmadik körébe.

„Gratulálok a Zeljeznicarnak a győzelemhez, mi két meccs alatt egyetlen gólt sem tudtunk szerezni. A továbbjutás esélyét az első mérkőzésen veszítettük el, mondom ezt annak ellenére, hogy az első helyzet Szarajevóban is előttünk adódott. Sajnos, csakúgy, mint Budapesten, kimaradt, s aztán ez megbosszulta magát. Jött is a büntetés, a hazaiak első gólja. Szünet után mindent megpróbáltunk, a végére pedig kinyíltunk. A probléma a támadókkal volt, szív és küzdőszellem nélkül játszottak. Próbáltunk támadni, járattuk a labdát, de nem vállaltuk fel az egy egy elleni szituációkat. Mindig problémát jelent, ha a játékosok nem mennek bele a párharcokba A középpályások és a védelem szerintem jó munkát végzett. Ez a teljesítmény talán a magyar bajnokságban elég, de a nemzetközi szinten kevés. A hangulat kitűnő volt, a Zeljeznicar pedig ki tudta ezt használni" – mondta Thomas Doll meccs utáni értékelésében.

„A mai szégyenteljes játék miatt elnézést kérünk minden Ferencváros-szurkolótól” – tette hozzá a német szakember a fradi.hu-nak.

„Egyik meccsen sem tudtunk gólt szerezni, az ellenfelünk pedig három helyzetből hármat értékesített... Rosszul játszottunk, nagyon csalódottak vagyunk" – mondta szűkszavúan Gyömbér Gábor, a Fradi csapatkapitánya a fradi.hu-nak.

„Jól játszottunk, pedig a miénk a fiatalabb és a kevesebb tapasztalattal rendelkező csapat. Tudtuk, hogy veszélyes ellenfél vár ránk, de kiválóan támadtunk, ki tudtuk használni a Ferencváros koncentrációbeli kihagyásait. Ez döntötte el a párharcot. A közönség fantasztikus volt" – fogalmazott a Zeljeznicart irányító Milomir Odovic.

„Három gólt lőni a Ferencvárosnak, nagy eredmény. Ezt a sikert mindazoknak ajánlom, akik a Zeljeznicarnak szurkoltak. Fiatal csapatunk van, remélem, itt nem állunk meg, és Belgiumban újabb nagy lépést teszünk" – tekintett már előre a visszavágó első gólját szerző Zoran Kokot.

A bosnyák játékosok önfeledt ünneplésbe kezdtek a lefújás után, majd kimentek az ultrákhoz:

A meccs összefoglalója


All Goals and Highlights - Zeljeznicar 2-0... by zidanekrisz

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

Zeljeznicar–FTC 2–0 (1–0)
G: Kokot (23.), Djelmic (91.)
Továbbjutott: a Zeljeznicar, kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A bosnyák játékosok a szurkolókkal ünnepeltek (Fotó: klix.ba)
A bosnyák játékosok a szurkolókkal ünnepeltek (Fotó: klix.ba)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik