Unalmas moszkvai döntetlen, a CSZKA biztosan kiesett

Vágólapra másolva!
2019.11.28. 18:46
null
A Ludogorec Moszkvában is gólt ünnepelhetett, és a döntetlennel nagy lépést tett a továbbjutás felé (Fotó: Török Attila)
Nem bírt egymással a CSZKA Moszkva és a Ludogorec, 1–1-re végződött a két csapat oroszországi találkozója a labdarúgó Európa-liga H-csoportjának ötödik fordulójában.

 

Az első félidőben úgy kezdett a CSZKA, ahogy az egy életéért küzdő csapattól elvárható, az első negyedórában több lövési lehetőséghez is jutottak a hazaiak, ám Plamen Ilijev kapusnak igazából sok dolga nem volt, mivel a moszkvaiak próbálkozásai elkerülték a vendégek kapuját. Negyedóra után alábbhagyott az orosz lendület, s már a vendégek is megpróbálkoztak akciók felépítésével – nem túl sok sikerrel. A félidő utolsó harmadában aztán már nehezebben tudta eldönteni a semleges szurkoló, hogy melyik csapat várja jobban a szünetet – ebben is döntetlent hirdethetünk, ahogy az első játékrész is az lett.

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, s az első húsz perc során olykor hosszú percekig nem értek labdához a vendégek, mígnem a 66. percben gyors kontra végén Claudiu Keserü találatával megszerezték a vezetést. Pontosan tíz percig érezhette magát gyakorlatilag továbbjutónak a bolgár gárda – miután a másik meccsen még 1–1 volt az állás, ami azt jelentette, hogy az utolsó meccsen a Ferencváros csak minimum három vagy annál nagyobb gólkülönbségű győzelemmel előzhetett volna. A 76. percben már nem volt értelme a számolgatásnak, hiszen az oroszok egyik legjobbja, Fjodor Csalov egyenlített gyors akció végén.

Öt perc múlva újabb gólt szerzett Csalov, de a játékvezető les miatt – jogosan – nem adta meg, így maradt az 1–1, ami a moszkvaiak kiesését jelentette.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár) 1–1 (Csalov 76., ill. Keserü 66.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
FERENCVÁROS
–Espanyol (spanyol) 2–2

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Espanyol 5 3 2 12–3 +9 11
2. Ludogorec 5 2 1 2 9–9 0 7
3. FERENCVÁROS 5 1 3 1 4–6 –2 6
4. CSZKA Moszkva 5 2 3 2–9 –7 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik