El: bemutatták a Beitar legnagyobb igazolását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 09:21
null
Benajun pár évig még szeretne futballozni (Fotó: Jpost.com)
Bár egy ideje már a Beitar Jeruzsálem labdarúgócsapatával készült, az izraeli klub csak vasárnap mutatta be hivatalosan Josszi Benajunt, a 99-szeres válogatott középpályást. A Liverpool egykori csillaga már a Vasas elleni, csütörtöki Európa-liga-selejtezőn is játszhat.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Őszintén hiszem, hogy hozzá tudok majd tenni a csapat játékához. A Beitar az előző szezonban nagyszerűen futballozott, kiszolgálta a közönségét, bízom benne, hogy ezt sikerült folytatni, és én is hozzá tudom majd tenni a részem” – idézte Benajunt a Jerusalem Post.

A 37 éves játékos a pályafutása csúcsaként három szezont lehúzott a Liverpoolban, majd játszott néhány mérkőzést a Chelsea és az Arsenal együtteseiben. 2014 óta otthon játszik, két szezont a Maccabi Haifában töltött, legutóbb pedig a Maccabi Tel-Aviv játékosa volt.

„Hogy miért váltottam klubot? Azért, mert nagyon sok embertől azt hallottam, mindegy, hogy milyen pályafutásod volt, de ha a Beitarban nem játszol, akkor kihagysz egy fontosat. Szerintem egy jó lezárása lesz a pályafutásomnak, úgy gondolom, ha pár évig még bizonyítani tudok magamnak, akkor boldog leszek” – mondta.

A játékos köszöntésére és a hivatalos szezonmegnyitóra 3500 rajongó volt kíváncsi.

A Beitar az Európa-liga első selejtezőkörében a Vasas ellen lép pályára, a csütörtöki, izraeli mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik, a visszavágóra július 6-án kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik