El: a közszolgálati tévéhez fordultak a Vasas-szurkolók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.25. 13:26
17 év után ismét nemzetközi kupában indul a Vasas labdarúgócsapata, de a csütörtöki, Beitar elleni idegenbeli Európa Liga-selejtezőt nem közvetíti egyik magyar televízió sem. A Vasas Szurkolói Szövetségének elnöke nyílt levélben fordult az M4 Sport csatornához, hogy a meccs esetleg mégis látható legyen a tévében.

Kálmán Zoltán, a Vasas Szurkolói Szövetségének elnöke leírta, micsoda örömöt jelentett az előző szezonban megszerzett bronzérem, és ez a siker, micsoda emóciókat váltott ki a szurkolókból.

„Az EL-sorsoláson sikerült olyan csapatot ellenfélként kapni, amely a hazai mérkőzését kénytelen zárt kapuk mögött játszani. Ezzel megfosztva minket, Vasas szurkolókat attól, hogy csapatunkat a helyszínen buzdítva támogathassuk a lehető legjobb eredmény elérésében. Mindezek mellett a napokban világossá vált, hogy a hazai zárt kapu mellett, utolsó reményünk, az M4 Sport és az MTVA egyéb csatornái sem közvetítik a mérkőzést” – áll a levélben.

„Természetesen láttuk a programtervet, tudjuk, hogy Konföderációs kupát, valamint a Ferencváros és a Videoton összecsapását is közvetítik. Azonban kérem, nézzék el nekünk, hogy jelenleg mindezen körülményeket nem tudjuk figyelembe venni, hiszen nekünk jelenleg NINCS LEHETŐSÉGÜNK másként szurkolni csapatunkért, mint a tévé előtt. Kérjük önöket, hogy segítsék ezt a lelkes közösséget, hogy régen várt álmunkat közösen élhessük át, ha másként nem, a tévé előtt ülve. Ha nem tudják saját csatornán megoldani a közvetítést, kérjük, adják át a lehetőséget más társaságnak, hátha jelentkezik olyan, aki lát a közvetítésben fantáziát.”

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Június 29.
(csütörtök)
18.45: Ferencváros (magyar)
–Jelgava (lett) – tv: M4 Sport
18.45: Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas (magyar)
20.45: Videoton (magyar)–Balzan (máltai) – tv: Duna World

A visszavágókat július 6-án rendezik meg.

2. SELEJTEZŐKÖR
Partizani (albán)/Botev Plovdiv (bolgár)Beitar Jeruzsálem (izraeli)/Vasas (magyar)
Nomme Kalju (észt)/B36 Tórshavn (feröeri)–Videoton (magyar)/Balzan (máltai)
Ferencváros (magyar)/
Jelgava (lett)–Midtjylland (dán)/Derry City (ír)

Az első mérkőzéseket július 13-án, a visszavágókat július 20-án rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik