D. Á. 2019.07.31 21:48 Frissítve: 2019.08.01 16:28

El: Belottit szívesen látnánk a DVSC-ben – Herczeg András

A labdarúgó Európa-liga-selejtező második körének visszavágóján a Debrecen 3–0-s hátrányból fogadja az olasz élvonalbeli Torinót. A mérkőzés előtt Herczeg András vezetőedző és Ferenczi János balhátvéd tartott sajtótájékoztatót.

 

„Az első mérkőzésen igazolódott, hogy a két csapat között nagy különbség van, de ezt tudtuk előre. Tisztességgel helytálltunk, de kijött, hogy az olasz csapat nagyobb játékerőt képvisel. Igaz, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, de egyértelmű, hogy a jobb csapat győzött”  – mondta Herczeg András a DVSC hivatalos honlapján.

A Debrecen vezetőedzője szerint a szurkolók mindig bizakodóak, de a realitást nem szabad figyelmen kívül hagyniuk.

„Nagyon agresszívan játszanak, gyorsan járatják a labdát, ezt legutóbb testközelből tapasztalhatták játékosaink. Az emberek mindig szeretnének hinni a csodában, de a realitás talaján kell maradnunk. Annak örülnék, ha jó hangulatban távozna az a tizenötezer ember, aki kilátogat majd meccsre” – folytatta Herczeg András.

A 63 éves edző viccesen megjegyezte, bármikor elfogadná csapatában a Torino olasz válogatott támadóját, Andrea Belottit.

„Belottit mi is szívesen látnánk a Debrecenben. Fantasztikus játékos, aki képes mélyebbről indulni, és a védőkkel is nagyon erőszakosan harcol a labdáért. A kapu előtt mindig figyelni kell rá, mert nagyon hatékony” – tette hozzá a DVSC edzője.

Ferenczi János elmondta, szeretné élvezni a játékot egy olyan topklub ellen, mint a Torino.

„A visszavágón megpróbálunk majd szoros eredményt elérni, valamint szórakoztatni a közönséget, hiszen szép számmal fognak kijönni. Ez nekünk óriási élmény, és szeretnénk kiélvezni” – mondta Ferenczi János.

A fiatal balhátvéd elárulta, De Silvestrivel nehéz volt tartania a lépést az odavágón.

„Remek labdarúgó, aki rengeteget támad. A Torinónak nagy erőssége, hogy a két szélső védő sokat lép be a támadásba. Nagyon veszélyes tud lenni De Silvestri, nem véletlenül játszott már az olasz válogatottban is” – tette hozzá Ferenczi.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ

18.30: Debreceni VSC–Torino FC (olasz) (Tv: M4 Sport) élőben az NSO-n!

Az első mérkőzésen
TORINO FC (olasz)–DEBRECENI VSC 3–0 (2–0)

2019.08.23 21:16:58

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A sporton belül még ez sem feltétlenül elég.

2019.08.22 23:55:50

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehéreknek nyerniük kellett volna.

2019.08.22 18:36:49

Európa-liga A mérkőzésről tudósít: BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar bajnok nulla nullát játszott Litvániában az El-csoportkörért folyó párharc első felvonásán.

2019.08.18 22:40:24

Európa-liga MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az esélyt rá csak megerősíti Lovrencsics kapitánysága és a közönség empátiája. Az őszinteség mentén az öltözőben és a pályán egyaránt messzire lehet jutni.

2019.08.06 23:38:37

Európa-liga CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az igazi kérdés persze, hogy milyen szempontok érvényesültek az UEFA döntéshozásában. A legriasztóbb változat, hogy igazából semmilyenek, hacsak a szőnyeg alá söprés gyakorlatát nem tekintjük annak.