El: Batshuayi volt a BVB nyerőembere; hiábavaló Balotelli-dupla

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 21:00
null
Michy Batshuayi volt a dortmundiak hőse (Fotó: AFP)
Az Európa-liga 16 közé jutásért zajló párharcok első felvonásán a Dortmund a ráadásban szerzett góllal nyert 3–2-re az Atalanta ellen, a Milan fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezheti magát, ahogyan a Marseille és az Athletic Bilbao is közel került a továbbjutáshoz. Mario Balotelli duplája sem volt elég a Nice hazai sikeréhez – sőt, a francia gárda kikapott.


DORTMUND–ATALANTA

A német csapat szerezte meg a vezetést, az első fél óra végén egy gyors ellentámadás során Piszczek passzát rosszul vette át Schürrle, de estében még bele tudott szúrni, így mattolta a kapust (1–0).

A második félidő elején Ilicic két védelmi hibát is kihasznált, előbb azt, hogy védője rosszul számította ki a labda ívét – ettől a labdakezelés és a befejezés még tanítanivaló volt! –, majd a kapusról csorgott pont elé a labda (1–2).

Nem sokáig volt hátrányban a Dortmund, hiszen a 65. percben jött az egyenlítés, egy vendég labdavesztést követő kontra végén Batshuayi 17 méterről kilőtte a bal felsőt (2–2). Ha pedig egy üzlet beindul! A ráadás pillanataiban nagyszerű passzt kapott a Chelsea-től kölcsönbe érkező támadó, és a jobb alsóba lőtt, így a fekete-sárgák megnyerték a meccset (3–2).

A mérkőzés összefoglalója

A TÖBBI MECCSEN

A hétszeres BEK/BL-győztes, kétszeres KEK-győztes Milan az Európa-ligában, valamint elődjében, az UEFA-kupában egyszer sem ért fel a csúcsra. Ettől még most is elég messze van az olasz együttes, de a Ludogorec elleni párharcban mindenesetre pazarul áll, hiszen idegenben 3–0-ra nyert Patrick Cutrone fejesével, Ricardo Rodriguez büntetőjével és Fabio Borini ráadásban szerzett góljával.

Megnyugtató előnybe került a Valere Germain vezette OM is: a marseille-iek a második félidő derekán roppantották meg a Bragát (3–0).

A felkészülési időszakban a Ferencvárossal is összecsapó Lokomotiv Moszkva a 28. percben már kétgólos hátrányban volt a Nice otthonában, miután Mario Balotelli villámgyorsan duplázni tudott. A játékrész végén Manuel Fernandes büntetőből szépített, majd a második félidőben – ekkor már emberelőnyben – még kétszer betalált, így az oroszok fordítottak (2–3).

A másik moszkvai csapat, a Szpartak szintén hamar hátrányba került, a szünetre pedig már 0–3-at mutatott az eredményjelző – a házigazda erejéből csak szépítésre futotta a Bilbao ellen (1–3).

A Szoboszlai Dominikot a meccsre nem nevező Red Bull Salzburg az első fél óra hajrájában vezetéshez jutott a Real Sociedad vendégeként, és bár a baszk csapat fordítani tudott, a 94. percben egálra mentette a meccset az osztrák gárda (2–2).

AZ ARSENAL MECCSÉRŐL BŐVEBBEN ITT!

EURÓPA-LIGA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
FK Asztana (kazah)–Sporting CP (portugál) 1–3
(Tomasov 7., ill. Bruno Fernandes 48. – 11-esből, Gelson Martins 50., Doumbia 56.)
Borussia Dortmund (német)–Atalanta (olasz) 3–2 (Schürrle 30., Batshuayi 65., 91., ill. Ilicic 51., 56.)
Nice (francia)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–3 (Balotelli 4., 28. – a másodikat 11-esből, ill. M. Fernandes 45., 69., 77. – az elsőt 11-esből)
Szpartak Moszkva (orosz)–Athletic Bilbao (spanyol) 1–3 (Luiz Adriano 61., ill. Aduriz 22., 39., Kutyepov 45+1. – öngól)
Real Sociedad (spanyol)–Red Bull Salzburg (osztrák) 2–2 (Odriozola 57., Januzaj 80., ill. Oyarzabal 27. – öngól, Minamino 94.)
Ludogorec Razgrad (bolgár)–Milan (olasz) 0–3 (Cutrone 45., R. Rodriguez 64. – 11-esből, Borini 92.)
Östersund (svéd)–Arsenal (angol) 0–3 (Monreal 13., Papagiannopoulos 24. – öngól, Özil 58.)
OlympiqueMarseille (francia)–Sporting Braga (portugál) 3–0 (Germain 4., 69., Thauvin 74.)
21.05: FC Köbenhavn (dán)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Digi Sport1)
21.05: AEK Athén (görög)–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: Digi Sport2)
21.05: Celtic (skót)–Zenit (orosz)
21.05: Napoli (olasz)–RB Leipzig (német) (Tv: RTL II)
21.05: OlympiqueLyon (francia)–Villarreal (spanyol) (Tv: Digi Sport3)
21.05: Partizan Beograd (szerb)–Viktoria Plzen (cseh)
21.05: FCSB (román)–Lazio (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik