Kétgólos előnyt harcolt ki az Arsenal, elég lesz?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 20:50
null
Lucas Torreira: apró termet, magas színvonal (Fotó: AFP)
Az Arsenal két gólt lőtt odahaza a Napolinak a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első felvonásán.


EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Arsenal (angol)–Napoli (olasz) 2–0 (Ramsey 15., Koulibaly 25. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Sok idősebb szurkoló emlékszik még arra, amikor a Napoli 1989-ben megnyerte az El elődjét, az UEFA-kupát, az Eike Immel és Jürgen Klinsmann által fémjelzett VfB Stuttgart elleni párharc második meccsére a Giuliani – Ferrara, Renica, Corradini, Francini – Alemao, De Napoli, Fusi – Maradona – Carnevale, Careca kezdőcsapattal kiállva.

Carlo Ancelotti akkoriban még a Milan középpályáján robotolt, Unai Emery pedig a Real Sociedad ificsapatában pallérozódott – utóbbi azóta El-specialista lett, háromszor is aranyérmet szerezve a sorozatban.

Most is jobban kezdett a csapata, hamar kétgólos előnybe került az Arsenal: előbb Aaron Ramsey torolt meg góllal egy nagy olasz védelmi hibát, majd Lucas Torreira lövésébe ért bele szerencsétlenül az előtte két zseniális mentéssel jelentkező Kalidou Koulibaly.

A gólok



Csak a félidő végére tért magához a sokkból a Napoli, Lorenzo Insigne szépíthetett volna, ha értékesíti ziccerét. Jobban kezdett a szünet után a londoni csapat, Ancelotti még a hajrá előtt behozta a pályára Dries Mertens helyére Arkadiusz Miliket, erre Emery az Alex Iwobi, Henrih Mhitarjan duó bevetésével válaszolt.

Közben Alex Meret két hatalmas védéssel igazolta 22 millió eurós vételárát (az Arsenaltól kölcsönkapott riválisa, David Ospina sérülése miatt nem játszhatott), míg a másik kapu előtt Piotr Zielinski ajtó-ablak helyzetet hagyott ki.

Ramsey sem rontott el kisebb lehetőséget, Ancelotti pedig hiába hozta be a pályára az Amin Younes, Adam Unasz csatárkettőst az utolsó tíz percre, gólt már nem ért el csapata.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A többi mérkőzésen

Villarreal–Valencia 1–3(Cazorla 36. – 11-esből, ill. Guedes 6., 93., Wass 91.)
Benfica–Eintracht Frankfurt 4–2(J. Félix 21., 43., 54., az elsőt – 11-esből, Rúben Dias 50., ill. L. Jovics 40., Paciencia 72.)
Slavia Praha–Chelsea 0–1(Marcos Alonso 86.)

Arsenal–Napoli 2–0(Ramsey 15., K. Koulibaly 25. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik