El: Arra kértem a srácokat, mutassák meg magukat, itt a lehetőség – Rebrov

BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (Razgrad)BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (Razgrad)
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 17:29
null
Szerhij Rebrov szerint nem lehet kijelenteni, hogy a bolgárok az esélyesebbek (Fotó: Szabó Miklós)
Szerhij Rebrov szerint nem lehet kijelenteni, hogy a Ludogorec a favorit a Ferencváros elleni Európa-liga-mérkőzésen. Isael, a magyar csapat támadója rendkívül motivált, alig várja, hogy elkezdődjön a mérkőzés, melyen ha a zöld-fehérek nyernek, továbbjutnak.

– Kijelenthetjük, hogy a Ludogorec a favorit?
– Idehaza játszanak, a döntetlen nekik megfelelő eredmény, nemzetközileg sokkal tapasztaltabb együttesről van szó, mégsem szeretem azt a kifejezést, hogy favorit. Arról nem is beszélve, hogy a nyáron a Bajnokok Ligája-selejtezőben is ők voltak az esélyesebbek, mégis mi jutottunk tovább. A labdarúgásban gyakran előfordul, hogy a kevésbé esélyes csapat jut tovább, meglátjuk, csütörtökön ki jön ki jobban a találkozóból.

– Az első perctől a győzelemre hajtó Ferencvárosra számíthatunk, vagy megpróbálják kivárni a megfelelő alkalmat?
– Az egyensúly megtartása nagyon fontos az ilyen téttel bíró összecsapásokon. Fejjel semmiképpen sem szabad a falnak rohanni! Mind a két csapat a továbbjutásra játszik, úgy érzem, rendkívül izgalmas találkozó lesz a csütörtök esti.

– Mi dönthet?
– A koncentráción sok múlik... Az első perctől kezdve figyelnünk kell, egyetlen pillanatra sem hagyhatunk ki.

– Miben fejlődött leginkább csapata az első razgradi találkozó óta?
– Sok mindenben... Rendkívül sűrű időszak áll mögöttünk, hetente két, olykor három találkozót játszottunk. De nem szabad a múlttal foglalkoznunk, most csakis előre tekintünk. Egy biztos, kevés játékosunk kapott ilyen terhelést pályafutása során, de a célunkat elértük, vezetjük a bajnoki tabellát, az Európa-ligában pedig az utolsó fordulóban is van esélyünk a továbbjutásra.

– Bolgár újságírók arról faggatták, szeretnek-e esős időben futballozni.
– A magam részéről az sem zavart, ha annak idején a Bajnokok Ligájában mínusz tíz Celsius-fokban kellett helyt állni. Egyszerűen szerettem futballozni. A játékosokat kellene megkérdezni arról, kedvelik-e a nedves talajt, egy biztos, a fű gyorsabb lesz, a labda csúszik majd rajta.

– Mióta bevezették a nemzetközi kupákban a csoportkörös rendszert, egyetlen magyar csapat sem jutott az egyenes kieséses szakaszba. Mit szól hozzá?
– A válaszom nagyon egyszerű, az, hogy ez nem jó! Arra kértem a srácokat, mutassák meg magukat, itt a lehetőség, élvezzék, hogy eljutottak idáig. Ráadásul nem érdemtelenül vannak itt, igenis megdolgoztak érte. Rászolgáltak, hogy itt lehessünk, a sorsunk a saját kezünkben van

ISAEL: RENDKÍVÜL MOTIVÁLT VAGYOK, ALIG VÁROM, HOGY ELKEZDŐDJÖN A MÉRKŐZÉS

Sok múlhat a játékán... A Ferencváros győzelmi kényszerben lép pályára csütörtökön este Razgradban, márpedig ez azt jelenti, a zöld-fehéreknek mindenképpen gólt kell szerezniük a Ludogorec Arénában, ha tovább szeretnének jutni az egyenes kieséses szakaszban. Az utóbbi időben a Fradi egyik legveszélyesebb futballistája a brazil Isael, aki egymaga képes mérkőzéseket eldönteni, vajon lehet-e ilyen a csütörtök esti Európa-liga találkozó?

„Előfordulhat, hogy egyéni villanás dönt – mondta a 31 esztendős brazil támadó. – Mindenki tudja, milyen fontos mérkőzés előtt állunk, de nemcsak nekünk, hanem a Ludogorecnek is kiemelt jelentőségű a csütörtöki összecsapás. Mentálisan is arra kell készülnünk, hogy győznünk kell idegenben, a feladat egyszerű, valahogyan meg kell nyerjük a csoportkör utolsó mérkőzését. Rendkívül motivált vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön a mérkőzés.”

A Ludogorecben több brazil futballista is van, Marcelinho, Cicinho, Renan vagy éppen Rafael Forster. Kíváncsiak voltunk, Isael ismeri-e őket személyesen, és hogy mi a véleménye honfitársairól...

„Személyesen nem ismerem őket, a budapesti mérkőzést követően váltottunk néhány szót. A játékukat annál jobban ismerem, de barátaimnak nem mondanám őket. Világszerte rengeteg brazil játékos futballozik, rengetegen vagyunk.”

Isael szerint előny is lehet, de hátrány is, hogy a bolgár bajnokkal háromszor is találkoztak az elmúlt hónapokban, így a felek már remekül ismerik egymást.

„Valakinek biztosan előny lesz – mosolygott a dél-amerikai futballista. – Hogy kinek, majd meglátjuk. Jól ismerjük immár a bolgár bajnokot. De a magam részéről elfelejtettem azokat a találkozókat. Ezúttal új kilencven perc vár ránk, teljesen más találkozó lesz. Azok a mérkőzések már történelem.”

DECEMBER 12., CSÜTÖRTÖK
EURÓPA-LIGA,
CSOPORTKÖR

6. FORDULÓ
H-CSOPORT
21.00:
Ludogorec (bolgár)–FERENCVÁROS (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Espanyol (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Espanyol 5 3 2 12–3 +9 11
2. Ludogorec 5 2 1 2 9–9 0 7
3. FERENCVÁROS 5 1 3 1 4–6 –2 6
4. CSZKA Moszkva 5 2 3 2–9 –7 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik