D. Á. 2019.07.19 09:11 Frissítve: 2019.07.19 10:12

El: A Vaduz ellen jobban rá kell lépni a gázpedálra – Nikolics

Ahogyan arról beszámoltunk, a Mol Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott az FK Zetával, az idegenbeli sikernek köszönhetően azonban simán, 5–1-es összesítéssel jutott az Európa-liga selejtezőjének második körébe. A visszavágót követően a két vezetőedző, Marko Nikolics és Dejan Roganovics értékelte a párharcot.

„Olyan meccset láthattunk, amilyenre számítottam. Az első mérkőzés 5–1-es sikerrel végződött, látható volt, hogy minőségben nagy különbség van a két csapat között. Ettől függetlenül a hozzáállás nem volt a legjobb a második meccsen, ráadásul sok technikai hibát is elkövettünk, ezért talán nem is érdemeltünk többet a visszavágón a döntetlennél. Sok helyzetet alakítottunk ki, de ezek kimaradtak. Azt pozitívan lehet kiemelni, hogy az ellenfelünknek egy helyzete sem volt a mi kapunk előtt. Ez ilyen mérkőzés volt, összességében örülünk, hogy továbbjutottunk” – mondta Marko Nikolics.

Miután kiderült, hogy az FC Vaduz lesz a Fehérvár következő ellenfele az Európa-liga-selejtező második körében, Nikolics elárulta, hogy a liechtensteinieknél remek futballisták játszanak, akik szereztek már meglepetést Európában. A szerb szakember szerint a „Vaduz ellen jobban rá kell lépni a gázpedálra. Nikolics az NSO kérdésére válaszolva elmondta, semmilyen szinten nem lehet kifogás az, hogy Felcsúton, a Pancho Arénában kell játszaniuk.

„A vesztesek nyugalmával jöttünk Magyarországra, tudtuk, hogy nem vehetjük fel a Fehérvárral a versenyt. A mai meccsen tudásunknak megfelelően megpróbáltuk a legjobb eredményt elérni, ez pedig a 0–0 volt, amivel elégedettek vagyunk” – mondta az FK Zeta vezetőedzője, Dejan Roganovics.

A montenegróiak trénere elmondta, már a párharc elején sem gondolták, hogy továbbjuthatnak. Meggyengült a csapatuk, eladták a legjobb csatárukat, ráadásul nagyon fiatal együttesük van, mivel jelenleg 20 év a játékosaik átlagos életkora.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ
Fehérvár FC–FK Zeta (montenegrói)
0–0
Felcsút, Pancho Aréna, 2841 néző. V: McLaughlin (ír)
Kiállítva: D. Vukcsevics (74., Zeta)
Továbbjutott: a Fehérvár FC, 5–1-es összesítéssel

2020.05.11 21:36:11

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

Hat Gera-gól az El-idényben – azóta nem lépett pályára magyar futballista európai kupadöntőben.

2020.05.11 19:48:28

Európa-liga BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Alázatosan nem a saját góljait emeli ki a kerek évforduló apropóján.

2020.03.12 18:36:16

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Gyakorlatilag a legjobb nyolc közé jutott a United, de hogy mikor lesz a visszavágó, és mikor a következő kör...

2020.02.28 17:38:06

Európa-liga B. J.

Jobban kezdtek Szoboszlaiék, a magyar középpályás gólpasszt adott, de André Silvával nem bírtak.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.