D. Á. 2019.07.19 09:11 Frissítve: 2019.07.19 10:12

El: A Vaduz ellen jobban rá kell lépni a gázpedálra – Nikolics

Ahogyan arról beszámoltunk, a Mol Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott az FK Zetával, az idegenbeli sikernek köszönhetően azonban simán, 5–1-es összesítéssel jutott az Európa-liga selejtezőjének második körébe. A visszavágót követően a két vezetőedző, Marko Nikolics és Dejan Roganovics értékelte a párharcot.

„Olyan meccset láthattunk, amilyenre számítottam. Az első mérkőzés 5–1-es sikerrel végződött, látható volt, hogy minőségben nagy különbség van a két csapat között. Ettől függetlenül a hozzáállás nem volt a legjobb a második meccsen, ráadásul sok technikai hibát is elkövettünk, ezért talán nem is érdemeltünk többet a visszavágón a döntetlennél. Sok helyzetet alakítottunk ki, de ezek kimaradtak. Azt pozitívan lehet kiemelni, hogy az ellenfelünknek egy helyzete sem volt a mi kapunk előtt. Ez ilyen mérkőzés volt, összességében örülünk, hogy továbbjutottunk” – mondta Marko Nikolics.

Miután kiderült, hogy az FC Vaduz lesz a Fehérvár következő ellenfele az Európa-liga-selejtező második körében, Nikolics elárulta, hogy a liechtensteinieknél remek futballisták játszanak, akik szereztek már meglepetést Európában. A szerb szakember szerint a „Vaduz ellen jobban rá kell lépni a gázpedálra. Nikolics az NSO kérdésére válaszolva elmondta, semmilyen szinten nem lehet kifogás az, hogy Felcsúton, a Pancho Arénában kell játszaniuk.

„A vesztesek nyugalmával jöttünk Magyarországra, tudtuk, hogy nem vehetjük fel a Fehérvárral a versenyt. A mai meccsen tudásunknak megfelelően megpróbáltuk a legjobb eredményt elérni, ez pedig a 0–0 volt, amivel elégedettek vagyunk” – mondta az FK Zeta vezetőedzője, Dejan Roganovics.

A montenegróiak trénere elmondta, már a párharc elején sem gondolták, hogy továbbjuthatnak. Meggyengült a csapatuk, eladták a legjobb csatárukat, ráadásul nagyon fiatal együttesük van, mivel jelenleg 20 év a játékosaik átlagos életkora.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ
Fehérvár FC–FK Zeta (montenegrói)
0–0
Felcsút, Pancho Aréna, 2841 néző. V: McLaughlin (ír)
Kiállítva: D. Vukcsevics (74., Zeta)
Továbbjutott: a Fehérvár FC, 5–1-es összesítéssel

2019.08.18 22:40:24

Európa-liga MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az esélyt rá csak megerősíti Lovrencsics kapitánysága és a közönség empátiája. Az őszinteség mentén az öltözőben és a pályán egyaránt messzire lehet jutni.

2019.08.06 23:38:37

Európa-liga CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az igazi kérdés persze, hogy milyen szempontok érvényesültek az UEFA döntéshozásában. A legriasztóbb változat, hogy igazából semmilyenek, hacsak a szőnyeg alá söprés gyakorlatát nem tekintjük annak.

2019.08.03 20:09:36

Európa-liga S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Vannak és lesznek is kapitális játékvezetői baklövések.

2019.08.02 21:51:46

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mi van, ha a játékvezetőt elviszi a mentő? Semmi.