El: a Partizan elítélte saját szurkolói rasszista tettét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.19. 18:58
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága az október 3-ai ülésén szerepel majd napirenden a belgrádi Partizan és a londoni Tottenham Európa-liga-mérkőzésén kifeszített antiszemita transzparens. Ugyanezen az összejövetelen lesz vitatéma a pirotechnikai eszközök és a lézer alkalmazása, valamint az az eset is, amikor egy szurkoló a pályára szaladt – írja az újvidéki Magyar Szó.

A belgrádi fekete-fehér klub hivatalos közleményben ítélte el a cselekedetet, s bűnvádi feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. A transzparenst elítélte Dragan Djurics, a Partizan elnöke és Darko Grubor, a belgrádi klub főtitkára is.

A brit Kick it out szervezet, amely a labdarúgásban tapasztalható rasszizmus ellen harcol, felszólította az UEFA-t, hogy mutasson példát a többi európai klubnak, hogy ez ilyenfajta viselkedés elfogadhatatlan.

„Úgy néz ki, hogy az ilyen incidensek egyes országokban, Európa egyes részein történnek, ott, ahol ezt nem veszik annyira komolyan, mint nálunk" – mondta Richard Bates, a Kick it out szervezet képviselője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik