El: a norvég lapok szerint máris továbbjutott a Rosenborg

Vágólapra másolva!
2015.07.31. 08:20
null
A Rosenborg és a DVSC jövő heti visszavágója az északi lapok szerint formalitás lesz (Fotó: Földi Imre)
A norvég sajtó szerint a Rosenborg már Debrecenben eldöntötte a két csapat Európa-liga-selejtezős párharcát, a jövő heti trondheimi visszavágó az északiak 3–2-es győzelme után formalitás. A lapok a csapathoz hasonlóan még Alexander Söderlund kihagyott ziccerében is meglátták a jót.

Az abcnyheter.no tudósítása szerint a Rosenborg az első mérkőzésen bebiztosította a továbbjutást, miután az első félidő nyílt sisakos játéka után a másodikra összeszedte védekezését, és két gyors góllal megváltoztatta a mérkőzés képét. A mérkőzés csúcspontjának Pal André Helland szabadrúgásgólját tartotta, míg a másik véglet a magyar vezető gól után három perccel következett el, amikor egy végletekig kijátszott Rosenborg-akció végén előbb Fredrik Midtsjö a kapufát találta el, utóbb Alexander Söderlund az előtte üresen tátongó kapu helyett a keresztlécre bombázott.

„Söderlund a norvég bajnokság góllövőlistájának éllovasaként, a válogatott egyik erősségeként ezt nehezen fogja kimagyarázni” – jegyezte meg a lap tudósítója.

Az Aftenbladet külön cikket írt a három norvég gólról, sőt, Söderlund kihagyott helyzetéről is. Utóbbiról Kare Ingebrigtsen vezetőedző elmondta, nagyon kellett a csapatának, amely ebben a pillanatban hitte el, hogy lehet keresnivalója a meccsen, és arra is rádöbbent, hogy sokkal jobban kell összpontosítania.

A gólszerzőket is megszólaltatta, a második norvég gólt szabadrúgásból szerző Helland szerint „annyira jól eltaláltam a labdát, a kapusnak a felső sarokba kellett volna születnie ahhoz, hogy meg tudja fogni. De nem oda született.” Hozzátette, nem ez volt az első szabadrúgásgólja karrierje során, de talán a legfontosabb.

Ő is megerősítette, hogy Söderlund kihagyott helyzete a szünetben csak megerősítette a csapatot abban, hogy nyerhető a meccs.

Az Aftenposten cikkének fejlécében az állt, hogy „Már csak egy lépés az El-főtábla”, azaz az újság lerendezettnek látja a párharcot. A cím kiemeli, hogy a „debreceni gólfesztiválon” elért eredmény tökéletes idegenben, a legfontosabb kérdés eldőlt.

A Dagbladet szerint Tobias Mikkelsen duplájának és Helland szabadrúgásának köszönhetően nem kell izgulni a visszavágó miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik