El: a litvánok otthon is legyőzték a Maccabit, a Suduva vár az FTC-re

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.08.15. 20:54
null
A Suduva lesz az FTC ellenfele az El playoffkörében (Fotó: facebook.com/pg/fksuduva)
A litván Suduva az idegenbeli 2–1-es sikere után hazai pályán is 2–1-re nyert az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen, amivel eldőlt, hogy a Ferencváros a litván együttessel csaphat össze a labdarúgó Európa-liga playoffkörében.

A Maccabi a várakozásoknak megfelelően hamar magához ragadta a kezdeményezést, ez viszont sokáig nem mutatkozott meg helyzetekben, sőt, a 12. percben egy megpattanó lövés után megszerezte a vezetést a Suduva, ami ekkor azt jelentette, hogy az izraelieknek legalább két gólt kell szerezniük, ám az is csak a hosszabbításhoz lett volna elég.


A Maccabinak rögtön a gól után volt egy lehetősége, de egy védő az utolsó pillanatban blokkolni tudott, a 31. percben pedig a léc mentette meg a hazaiakat az egyenlítéstől – ha a lehetőségek számát nézzük, a Maccabi Tel-Aviv akár már az első félidőben a maga javára fordíthatta volna a párharcot, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A rengeteg kihagyott helyzet még a játékrész végén újfent visszaütött, miután a Suduva támadója a tizenhatos sarkáról megeresztett egy lövést, ám a rosszul célzott löketbe beleért egy láb, ami a litvánoknak kedvezett, a megpattanó labda ugyanis ismételten kifogott a kapuson, és a Suduva 2–0-ra elhúzott.


A Maccabi a 62. percben eredményes volt, de a játékvezető nem adta meg a találatot. A folytatásban tovább nyomott az izraeli alakulat – noha a hajrában sikerült feltörnie a litván védelmet, ez már kevés volt. A Suduva így 2–1-re nyert, és kettős győzelemmel jutott tovább az Európa-liga playoffkörébe, amelyben a BL-selejtezőből kieső Ferencvárossal csaphat össze.

A párharc első mérkőzését idegenben kezdi az FTC augusztus 22-én, csütörtökön magyar idő szerint 19 órakor. A visszavágót egy héttel később, augusztus 29-én (csütörtök) 20 órától rendezik meg a Groupama Arénában.

Amelyik együttes megnyeri a párharcot, bejut az El 2019–2020-as kiírásának csoportkörébe.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR, VISSZAVÁGÓ

Suduva (litván)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 2–1
Továbbjutott: a Suduva, kettős győzelemmel, 4–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik