El: A következő körben jobban kell játszani, s főleg hatékonyabban – Márton Gábor

Vágólapra másolva!
2020.09.25. 08:33
null
Márton Gábor szerette volna, ha több helyzetet alakít ki a csapata (Fotó: Török Attila)
Tizenegyespárbajban jutott tovább az Európa-liga-selejtező playoffkörébe a Mol Fehérvár a francia Stade de Reimsszel szemben. A találkozó után a két vezetőedző értékelt. 


„Ahogy arra számítottunk, nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, és sajnos elég hosszú is lett
– kezdte az értékelést Márton Gábor, a Mol Fehérvár vezetőedzője. – A srácok nagyszerűen küzdöttek, időnként jól játszottunk, de nyilván voltak holtpontok is. Összességében rendben volt a játék, a tizenegyes meg már hidegvér kérdése, szerencsére mi voltunk a nyugodtabbak. Nagyon örülünk a továbbjutásnak.”

Hozzátette, mindkét csapat elfáradt, de pozitívum, hogy az elitbajnokságban játszó ellenféllel jól bírták a tempót. Nagy helyzetekről valóban nem beszélhettünk, helyzetek voltak itt és ott is, mindkét csapat inkább arra törekedett, hogy ne kapjon gólt.

Kitért arra is, még nem igazán fogja fel, hogy az Európa-liga-csoportkörhöz már csak egy mérkőzést kell nyerniük – mint azóta kiderült, a belga Standard Liege ellen idegenben –, olyan gyorsan történtek az események az egymeccses kiírásban.

„Papíron nem mi voltunk az esélyesek a Reims ellen, mégis sikerült továbbjutni magabiztos tizenegyespárbajban – bár ezt azért elkerültük volna. Úgy gondolom, a tőlünk szokatlan felállással sikerült meglepnünk a franciákat, de azt is el kell ismerni, nem jött ki belőle, amit szerettünk volna. Több helyzetet gondoltam bele. A következő körben jobban kell játszani, s főleg hatékonyabban. A Standard Liege-ről nyilván tudjuk, hogy egy belga élcsapat, de a playoffkörben bármi lehet.


A Mol Fehérvár a zárt kapuk ellenére sem maradt szurkolók nélkül, hiszen kintről nagyjából hatvanan buzdították a csapatot olyan hangerővel, hogy az bent a stadionban is jól hallható volt.

„Kár, hogy pont egy ilyen meccsen nem lehettek szurkolók, mert bent még többet tudtak volna segíteni. De úgy gondolom, ahogy a srácok a pályán, úgy ők a kapun kívül megtették a dolgukat.”

David Guion, a Stade de Reims vezetőedzője így látta a búcsút a nemzetközi kupaporondtól.

„Igencsak robusztus ellenféllel találtuk szembe magunkat, öt hátvéddel állt fel. Ez egyébként nem lepett meg minket, a francia bajnokságban is sokszor találjuk szembe magunkat hasonló felállással. Inkább az volt a meglepő, hogy a fehérvári védőfal a vártnál sokkal stabilabbnak bizonyult. Nagyon sokszor vonalban védekeztek, nehéz volt feltörni, megkerülni a védelmet, kiválóan lezárták a területeket. Nálunk hiányzott a kezdeményezés és a minőség. Kevés helyzetet alakítottunk ki, keveset tettünk azért, hogy a 120 perc alatt lezárjuk ezt a mérkőzést.”

EURÓPA-LIGA

SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
MOL FEHÉRVÁR FC–STADE DE REIMS (francia) 0–0– 11-esekkel 4–1
Fehérvár,Mol Aréna Sóstó,zárt kapuk mögött.Vezette:Jug (szlovén)
MOL FEHÉRVÁR:Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Bolla – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze (Evandro, 68.), Petrjak (Hodzic, 75.).Vezetőedző:Márton Gábor
REIMS:Rajkovics – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – Berisha (El Bilal Touré, 79.), Munetsi, Chavalerin – Zeneli (Sierhuis, 62.), Dia, Kutesa (Donisz, 69.).Vezetőedző:David Guion
Kiállítva:Foket (115.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik