CS. A. 2019.07.16 08:19 Frissítve: 2019.07.16 08:50

El: a Honvéd kulcsembere a vilniusi visszavágót is kihagyja

Biztossá vált, hogy a Honvéd egyik kulcsembere, a középpályás Nagy Gergő nem utazik el a csapattal Litvániába, a Zalgiris Vilnius elleni Európa-liga-visszavágóra.

Nagy Gergőre továbbra sem számíthat a Honvéd szakmai stábja (Fotó: archív)

 

Bár a Honvéd csak szerdán utazik el Vilniusba a Zalgiris elleni Európa-liga-selejtező visszavágójára, már a hét elején eldőlt, hogy nagyon fontos hiányzója lesz az együttesnek: a szakmai stáb a visszavágón sem számíthat Nagy Gergőre. A kispesti középpályás szeméremcsont-gyulladása miatt hagyta ki az első, budapesti, 3–1-re megnyert mérkőzést, s elővigyázatosságból nem tart a csapattal Litvániába.

Nem lehet ott Enisz Ben-Hatira sem, a harmincéves tunéziai-német középpályás továbbra is rehabilitációs munkáját végzi Németországban.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy jobb oldali szélső érkezése várható, ez persze érthető is, hiszen az előző idényben jól futballozó Mohamed Mezgraninak elszakadt a keresztszalagja, és kiesésével megüresedett egy pozíció.

Mint arról hétfőn már beszámoltunk, a Zalgiris Vilniusnál is zajlik az élet: egyelőre ismeretlen okokból távozott Marek Zub vezetőedző. Az együttest irányító lengyel edző szerződése az idény végéig volt érvényes, de szerepelt benne egy záradék, amely szerint fel lehet bontani, s ezzel élt a szakember, aki így közös megegyezéssel távozik. Utódja a portugál Joao Martins lett.

Ha a Honvéd túljut litván ellenfelén, az azeri Sabail FK és a román Universitatea Craiova párharcának győztesével játszik a második selejtezőkörben. Az első mérkőzésen a román együttes nyert idegenben 3–2-re, így valószínűsíthető a továbbjutása. Az első összecsapásra június 25-én kerülne sor az Illovszky-stadionban, míg a visszavágóra egy héttel később, augusztus 1-jén idegenben.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ
, CSÜTÖRTÖK
19.00: Zalgiris Vilnius (litván)–Budapest Honvéd (m4sport.hu)
Az első mérkőzésen: 1–3
20.00:
Kukësi (albán)–Debreceni VSC 
Az első mérkőzésen: 0–3
20.00:
 Fehérvár FC–FK Zeta (montenegrói) (Tv: Duna World)
Az első mérkőzésen: 5–1

2019.08.18 22:40:24

Európa-liga MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az esélyt rá csak megerősíti Lovrencsics kapitánysága és a közönség empátiája. Az őszinteség mentén az öltözőben és a pályán egyaránt messzire lehet jutni.

2019.08.06 23:38:37

Európa-liga CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az igazi kérdés persze, hogy milyen szempontok érvényesültek az UEFA döntéshozásában. A legriasztóbb változat, hogy igazából semmilyenek, hacsak a szőnyeg alá söprés gyakorlatát nem tekintjük annak.

2019.08.03 20:09:36

Európa-liga S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Vannak és lesznek is kapitális játékvezetői baklövések.

2019.08.02 21:51:46

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mi van, ha a játékvezetőt elviszi a mentő? Semmi.