El: A hátterünket tekintve bravúr lenne a főtáblára jutás – Bölöni

Vágólapra másolva!
2019.08.24. 10:34
null
Nem csoda, hanem munka: Bölöni László az Antwerpet is nagyszerűen navigálja (Fotó: Imago Images/Panoramic International)
Habár fontos gólt szerzett Hollandiában az Antwerp, Bölöni László bosszankodik az utolsó tíz perc miatt.

 

Hetvenhárom percig minden a lehető legjobban alakult a belga Antwerpnek a holland AZ Alkmaar otthonában az Európa-liga rájátszásának első mérkőzésén. Bölöni László együttese még az első félidőben megszerezte a vezetést, és jól is tartotta előnyét, ameddig Aurelio Buta egy elkésett belépő miatt meg nem kapta a második sárga lapját, így kiállítás miatt el kellett hagynia a pályát. A házigazda innentől kezdve átvette az irányítást, és ugyan megfordítania nem sikerült a találkozót, az egyenlítés a hajrában összejött.

„Pokolian nehéz találkozón vagyunk túl – ismerte el lapunknak az Antwerpet irányító Bölöni László. – A holland együttes az utóbbi éveket tekintve sokkal tapasztaltabb nálunk. Rendszeres résztvevője az Európa-ligának, ráadásul remek az akadémiai rendszere, a tizenhét éves futballisták hatvanöt százaléka lehetőséget kap rá, hogy megmutathassa tudását az első csapatban. Mi a kilencvenes évek óta nem játszottunk nemzetközi kupamérkőzéseket, két éve jutottunk fel az élvonalba, tavaly ilyenkor még futballakadémiánk sem volt. Az idegenben elért döntetlen tehát egyértelműen sikernek mondható, egyedül az utolsó tíz perc bosszant. Jól játszottunk, kapufát is lőttünk, egyáltalán nem lett volna rablás, ha megtartjuk az előnyt és győzelemmel várjuk a visszavágót.”

A belga klub a harmadik selejtezőkörben csatlakozott az Európa-liga küzdelmeibe, a múlt héten a cseh Plzent búcsúztatta hosszabbítás után, idegenben lőtt több góljának köszönhetően. A találkozón szintén kiállítottak egy antwerpeni játékost, a 66 éves magyar szakember azonban nem az eltiltások miatt aggódik.

„Mindkét játékos a védelemből vált ki, és ugyan sosem kellemes úgy készülni az előttünk álló visszavágóra, hogy egy-két alapemberrel nem lehet számolni, hátul valahogy mindig megoldjuk a pótlást. A probléma inkább a támadósorral van. Sajnos továbbra sem sikerült megerősíteni a keretet, hiányoznak a minőségi csatárok, és hamarosan zárul az átigazolási időszak.”

Ahogy a legtöbb európai országban, Belgiumban is szeptember másodikáig lehet új játékosokat szerződtetni, de még ha a klub meg is állapodna a napokban valakivel, Bölöni László szerint akkor is hetekbe telne, mire felvenné a tempót, és ő tudná használni a csapatban. A visszavágót pedig már csütörtökön rendezik, és ha az Antwerp nyerni tud, felkerül az Európa-liga főtáblájára.

„A hátterünket tekintve ez egyértelműen bravúrnak számítana. Hatalmas élmény lenne folyamatosan telt ház előtt játszani. Igaz, hogy két fronton kellene szerepelni egész ősszel, de ezért dolgozunk egész évben, szívesen állnánk a kihívás elé.”

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR), ELSŐ MÉRKŐZÉS

AZ Alkmaar (holland)–Royal Antwerp (belga) 1–1
Asztana FK (kazah)–BATE (fehérorosz) 3–0
Ararat-Armenia (örmény)–F91 Dudelange (luxemburgi) 2–1

FK Suduva (litván)–Ferencváros 0–0

Malmö FF (svéd)–Bnei Jehuda (izraeli) 3–0

Feyenoord (holland)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 3–0
Ludogorec Razgrad (bolgár)–NK Maribor (szlovén) 0–0
FC Köbenhavn (dán)–Riga FC (lett) 3–1
Legia Warszawa (lengyel)–Rangers FC (skót) 0–0
AEK Athén (görög)–Trabzonspor (török) 1–3

KAA Gent (belga)–HNK Rijeka (horvát) 2–1
PSV Eindhoven (holland)–Apollon Limassol (ciprusi) 3–0
FCSB (román)–Vitória Guimaraes (portugál) 0–0

RC Strasbourg (francia)–Eintracht Frankfurt (német) 1–0

Sporting Braga (portugál)–Szpartak Moszkva (orosz) 1–0
Celtic (skót)–AIK (svéd) 2–0
Linfield FC (északír)–Qarabag (azeri) 3–2

Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák)–PAOK (görög) 1–0
Espanyol (spanyol)–Zorja Luhanszk (ukrán) 3–1
Partizan (szerb)–Molde (norvég) 2–1
Torino FC (olasz)–Wolverhampton Wanderers (angol) 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik