El: a Feyenoord legyőzte a „vörös ördögöket” a nyitányon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.15. 20:54
null
Zlatan Ibrahimoviccsal felélénkült az MU, de pontot nem szerzett (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában a Feyenoord hazai pályán Tonny Vilhena hajrában szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.  A Zenit háromgólos hátrányból győzte le a Maccabi Tel-Avivot.

Nem kezdett rosszul a rotterdami csapat, Berghuis 21 méteres tekerését De Geának kellett védenie a jobb alsónál.

MI PRÓBÁLTUNK NYERNI, A FEYENOORD NEM – MOURINHO

„Természetesen nem vagyok boldog. A második félidőben jobban játszottunk. Mi nyerni próbáltunk, a Feyenoord pedig nem szeretett volna kikapni. Amikor úgy éreztük, hogy kicsit elfáradt az ellenfelünk, akkor vesztettük el a meccset. Ráadásul duplán szerencsétlenek voltunk, hiszen a gól előtti szituációban nem intette be az egyértelmű leshelyzetet a partjelző" – mondta José Mourinho a BT Sportnak.

Bővebben ide kattintva olvashatja el a portugál szakember meccs utáni nyilatkozatát!


A félidő derekához érve került sor a legnagyobb MU-lehetőségre, Damian jobb oldali beadása után Martial 15 méterről a bal alsó mellé ágyúzott.

A játékrész hajrájában Berghuis kapáslövése kerülte el a bal felsőt, majd Mata maradt le kevéssel Martial lefejelt labdájáról, így gól nélküli állással fordultak a felek.

A fordulást követően alig 10 másodpercet kellett várni az első helyzetre, Herrara távoli próbálkozása viszont elszállt a léc fölött.

Ezt követően azonban kevésbé voltak aktívak a csapatok – volt olyan, aki napszemüvegben aludt be a lelátón –, majd érkezett a korábbi ajaxos Zlatan Ibrahimovic a pályára, óriási füttykoncert mellett (ebből kijutott a vele egyszerre beálló, volt PSV-s Depaynak is), és rögvest egy erőszakos fejessel kezdett. Túl erőszakossal.

Az utolsó negyedóra kezdetén megélénkült a meccs, Basacikoglu egy védelmi hibát követően 20 méterről kevéssel a bal alsó mellé lőtt, majd a túloldalon Ibrahimovic fejese kerülte el jócskán a kaput.

A 79. percben aztán csak megszületett az első gól, Jörgensen erősen lesgyanús helyzetben kapta a labdát a jobb oldalon, centerezésére Vilhena érkezett, aki De Gea mellett a jobb alsóba lőtt (1–0).



A többnyire felívelésekkel próbálkozó manchesteriek előtt a 91. percben alakult ki a legnagyobb egyenlítési lehetőség, de Ibrahimovic 25 méteres szabadrúgását védte Bradley Jones, így a Feyenoord meglepte a „vörös ördögöket" a nyitányon.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

A Fenerbahce a 96. percben mentett pontot a Zorja Luhanszk otthonában (1–1), a B-csoportban az Olympiakosz és az Asztana is megszerezte az első félidő hajrájában a vezetést idegenben, de csak előbbi tudott nyerni, utóbbi ráadásul pontot sem szerzett, miután az APOEL fordított (2–1).

SÚLYOS SÉRÜLÉS HOLLANDIÁBAN
Az AZ Alkmaar gólszerzőjének csúnya ütközéséről és a háromgólos hátrányt ledolgozó Zenit fordításáról IDE KATTINTVA olvashat!

A C-csoportban az Anderlecht érvényesítette a papírformát a korábban az MTK-t búcsúztató Qabala ellen, míg a Mainz hiába vezetett Niko Bungert fejesével a Saint-Étienne ellen, a franciák a hajrában egyenlítettek. A 88. percben ugyanaz a Robert Beric brusztolta a labdát a kapuba, aki a múlt héten a PSG elleni bajnokin is pontot mentett – a 92. percben

Az E-csoportban az Austria Wien 3–2-re legyőzte a román bajnok Astrát. Az osztrákok az utolsó tíz percben emberhátrányban játszottak, de megtartották előnyüket. A csoport másik mérkőzésén a Plzen 1–1-es döntetlent játszott a Romával. A 11. perc után nem esett gól ezen a találkozón.

A F-csoportnak magyar érdekeltsége is volt, hiszen Szántó Tamás kezdőként lépett pályára a Rapid Wien csapatában. A magyar középpályás 63 percet játszott a Genk elleni 3–2-es eredménnyel végződő összecsapáson. A kvartett másik meccsén a Sassuolo három góllal legyőzte az Athletic Bilbaót.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Feyenoord (holland)–Manchester United (angol) 1–0 (Vilhena 79.)
Zorja Luhanszk (ukrán)–Fenerbahce (török) 1–1 (Hrecsiskin 52., ill. Kjaer 96.)

B-CSOPORT
Young Boys (svájci)–Olympiakosz (görög) 0–1 (Cambiasso 42.)
APOEL (ciprusi)–Asztana (kazah) 2–1 (Vinicius 75., Di Camargo 87., ill. Makiszimovics 45.+1)

C-CSOPORT
Anderlecht (belga)–Qabala (azeri) 3–1 (Teodorczyk 14., Rafael 41. – öngól, Diego Capel 77., ill. Dabo 20.)
Mainz (német)–Saint-Étienne (francia) 1–1 (Bungert 57., ill. Beric 88.)

D-CSOPORT
AZ (holland)–Dundalk (ír) 1–1 (S. Wuytens 61., ill. Kilduff 89.)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Zenit (orosz) 3–4 (Medunjanin 26., 70., Kjartansson 50., ill. Kokorin 77., Maurício 84., Giuliano 86., L. Djordjevics 92.)

E-CSOPORT
Astra (román)–Austria Wien (osztrák) 2–3
(Alibec 18., Sapunaru 74., ill., Holzhauser 16. – 11-esből, Friesenbichler 33., Grünwald 58.)
Plzen (cseh)–Roma (olasz) 1–1(Bakos 11., ill. Perotti 3. – 11-esből)

F-CSOPORT
Rapid Wien (osztrák)–Genk (belga) 3–2
(Schwab 51., Joelinton 59., Colley 60. – öngól, ill. Bailey 29., 90., – utóbbit 11-esből)
Sassuolo (olasz)–Athletic Bilbao (spanyol) 3–0(Lirola 60., Defrel 75., Politano 82.)

A KÉSŐBB LEJÁTSZOTT MÉRKŐZÉSEK (G–L-CSOPORT) ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik