El: a fair play bajnokaiként jöttek, 5 meccsen 3 pirosat kaptak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.30. 23:04
null
James Collins kiállítása után levonul az Upton Park gyepéről (Fotó: Action Images)
Egyre mókásabb a West Ham United 2015–2016-os Európa-liga-szereplése. A londoni labdarúgócsapat a Premier League fair play rangsorának megnyerésével kvalifikálta magát az El-be, ám ott a színes lapok bűvöletében éli napjait.

 

Az UEFA évek óta az európai sportszerűségi listán három legjobb helyen végző szövetséget – 2014–2015-ben Hollandia, Anglia és Írország – jutalmazza extra hellyel a második számú európai kupában. A West Ham a Premier League legsportszerűbbjeként indulhatott az Európa-liga 1. selejtezőkörében – azóta rontja az angol szövetség (és saját) esélyeit a következő szezonra...

Az andorrai Lusitans elleni első mérkőzést még megúszta egy sárga lappal a WHU, ám a visszavágón Diafra Sakho már a 14. percben a kiállítás sorsára jutott, két társa pedig sárga lapot kapott. A máltai Birkirkara ellen Londonban három West Ham-futballista „sárgult be”, a második mérkőzésen James Tomkins kapott pirosat, ketten sárgát, Mark Noble pedig „kövér p.csnek” nevezte ellenfelét, Fabrizio Miccolit, az incidenst a kamerák is megörökítették.

A harmadik selejtezőkörben, a román Astra ellen 2–2-re végződő mérkőzésen a walesi James Collins nem bírta végig – az 55. percben sárga, majd az 59.-ben piros lapot kapott. A WHU még további három sárga kártyát is összeszedett a biztonság kedvéért.

Öt mérkőzés, három kiállítás a fair play ranglista vezetőjétől – nem is rossz!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik