DUDUCZ TIBOR 2020.09.16 16:56 Frissítve: 2020.09.16 17:26

El: a DAC-nál bíznak a továbbjutás kiharcolásában

Az izlandi Hafnarfjördur legyőzése után az Európa-liga második selejtezőkörében már jóval nehezebb feladat vár a dunaszerdahelyi DAC-ra, amely a cseh Jablonecet fogadja.

 

Kalmár (labdával) Izlandon is csapata vezére volt (Fotó: DAC)

Bernd Storck csapata az idényben mind a hét mérkőzését megnyerte – hat bajnoki, egy El –, s imponáló, 23–5-ös gólkülönbséget tud felmutatni, így önbizalommal telve készülhet a nyolcadik győzelmére, amely talán minden eddiginél nehezebb lesz.

„A szombati bajnokin sokáig emberhátrányban játszottunk, így a főpróbánk nem volt ideális, de az fantasztikus volt, hogy a csapat így is fordítani tudott és nyert. A Jablonec nagyon tapasztalt csapat, amely rendszeresen szerepel az Európa-ligában, két évvel ezelőtt a csoportkörbe is bejutott. Ők az esélyesek, de mi is mindent megteszünk a továbbjutásért” – mondta Bernd Storck, a DAC vezetőedzője.

Ebben – mármint a továbbjutás kiharcolásában – Storck számíthat Kalmár Zsoltra is, aki valóban kirobbanó formában szerepel: öt góljával holtversenyben élen áll a góllövőlistán, az eddigi hat fordulóban háromszor is bekerült a forduló válogatottjába.

„Nem félek, hogy a Ruzomberok elleni megerőltető találkozó után fáradtak lennénk. Nagyon jól sikerült a nyári felkészülésünk, jó az erőállapotunk, vasárnap és hétfőn jót regeneráltunk. Hogy jó a kondink, azt bizonyítja az is, hogy minden meccsen a hetvenedik-nyolcvanadik perc tájékán rá tudunk tenni egy lapáttal – mondta a magyar válogatott középpályás, aki szerint sokkal nehezebb dolga lesz a DAC-nak, mint volt az első selejtezőkörben Izlandon. – Ha mindenki azt a száz százalékot nyújtja, mint az eddigi meccseken, akkor nem lehet baj. Nagyon bízom a továbbjutásban. Történelmet szeretnénk csütörtök este írni.”

A DAC-ra csütörtök este váró cseh brigádot Bernd Storck pályaedzője, Németh Antal jellemezte, s azt is elárulta, mivel lepheti meg ellenfelét a sárga-kék csapat.

„Nagyon jó csapat az ellenfelünk, amely az erős cseh bajnokságban lett negyedik. A Jablonec masszív, szervezett együttes, fizikailag nagyon jól felépített játékosokkal. A szélsők nagyon gyorsak, s elöl Ivan Schranz játszik, aki nemrég debütált a szlovák válogatottban és gólt is szerzett a csehek ellen. Otthon játszunk, és bízunk benne, hogy a lendületes, dinamikus, gyors futballunkkal meg tudjuk lepni az ellenfelet. Ezzel a játékstílussal jó esélyünk van a továbbjutásra. Mindenre nagyon oda kell figyelnünk, mivel apróságok fognak dönteni” – jósolta Németh Antal.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Csütörtök, 20.45: DAC
(Dunaszerdahely, szlovákiai)–FK Jablonec (cseh) – élőben az NSO-n!

2020.09.18 08:10:35

Európa-liga H. K./CS. M.

A DAC továbbjutás esetén akár a portugál Sporting CP-vel is találkozhat.

2020.09.17 18:28:22

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A svédek lesről esett góllal szereztek vezetést, majd a hajrában is betaláltak a gyengén játszó kispestiek ellen.

2020.09.17 20:33:30

Európa-liga V. J.

A magyar válogatott játékos kezdő volt az Eszékben, amely 2–1-re kikapott a svájci Baseltől.

2020.09.17 13:46:34

Európa-liga TŐKE JÁNOS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A rendes játékidő 4–4-gyel, a hosszabbítás 6–6-tal zárult – végül egy 11-es döntött az FCSB javára.