Eb 2016: kemény büntetés, nem mehetnek külföldre a horvát szurkolók

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.08.21. 18:04
A súlyosabb büntetés elkerülése végett a Horvát Labdarúgó-szövetség nem engedélyezi a szurkolók kiutazását a hátralévő külföldi Európa-bajnoki selejtezőkre.

Az európai szövetség (UEFA) júliusban egy pontot levont a horvát válogatottól, mivel egy horogkereszt volt látható a pályán júniusban az olaszok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A nemzeti csapat emellett következő két hazai selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani, valamint a HNS-nek 100 ezer euró büntetést kell fizetnie.

Íme, az említett horogkereszt a Horvátország–Olaszország Eb-selejtezőn
Íme, az említett horogkereszt a Horvátország–Olaszország Eb-selejtezőn

„Minden további rasszista botrány ahhoz vezethet, hogy kizárnak bennünket a selejtezőből. Nem hagyhatjuk, hogy néhány huligán veszélyeztesse a csapat sikerét” – közölte a szövetség, hozzátéve: a szurkolók kitiltása az azerbajdzsáni, a norvégiai és a máltai meccsre vonatkozik szeptemberben és októberben.

A június 12-én Splitben játszott, 1-1-es döntetlennel zárult Eb-selejtezőt szintén zárt kapuk mögött játszották, mivel korábban a horvát szurkolók rasszista rigmusokat skandáltak a Norvégia elleni
találkozón. A szervezők a szünetben megpróbálták eltüntetni a tisztázatlan módon a gyepre került náci jelképet, de nem jártak sikerrel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik