DVSC: a klub szerint az UEFA nem változtatja meg a Liteksz-meccs eredményét

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 21:32
Ahogy arról a Nemzeti Sport Online délután beszámolt, Máté Péter jogosulatlanul lépett pályára tegnap a DVSC Liteksz Lovecs elleni El-selejtezőjén. A debreceni klub ma este hivatalos közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amit változtatás nélkül adunk közre.

„A DVSC Futballszervező Zrt. arról tájékoztatja szurkolóit, hogy Máté Péter Liteksz Lovecs elleni EL-rájátszás 90. percében történő jogosulatlan pályára lépésének körülményeit az UEFA illetékes testülete vizsgálja.„A DVSC Futballszervező Zrt. arról tájékoztatja szurkolóit, hogy Máté Péter Liteksz Lovecs elleni EL-rájátszás 90. percében történő jogosulatlan pályára lépésének körülményeit az UEFA illetékes testülete vizsgálja.

Az UEFA a mai napon írásban tájékoztatást kért klubunktól a játékos szerepeltetésének körülményeit illetően, amelyre a DVSC Futballszervező Zrt. még ma késődélután megküldte az érdemi álláspontját is tartalmazó válaszát.
 
Bár Máté Péter egy adminisztrációs hiba következtében valóban jogosulatlanul lépett pályára, ezen szabályszegés jelen esetben nem volt olyan súlyú, amely a mérkőzés eredményét vagy a továbbjutást befolyásolta volna. A jogosulatlan pályára lépés miatt az UEFA ugyan alkalmazhat jogkövetkezményt, azonban álláspontunk szerint az – a szabályszegés jellegére tekintettel – nem vezethet a mérkőzés eredményének az óvás miatti megváltoztatására.

Az üggyel kapcsolatos bővebb részletekről, illetve az UEFA döntéséről, az UEFA válaszának megérkezését követően tudunk beszámolni.”

DVSC Futballszervező Zrt.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik