DUDUCZ TIBOR (Linz) 2020.09.23 19:28 Frissítve: 2020.09.23 19:48

DAC: Nincs mit veszítenünk, mi csak nyerhetünk – Storck

Megtartotta az Európa-liga 3. selejtezőkörében az osztrák LASK elleni csütörtöki mérkőzése előtti sajtótájékoztatóját a DAC.

A DAC felkészült az újabb kihívásra

„Örülünk, hogy eddig eljutottunk. Szeretnénk tovább álmodni az álmunkat, reméljük, ez nem ér véget Linzben. Fiatal csapatunk van, ebben az idényben sikeresek vagyunk otthon és a nemzetközi porondon is. Erre szeretnénk építeni, így lehet esélyünk a továbbjutásra. A LASK erős ellenfél – kezdte Bernd Storck, a DAC mestere, majd az egyetlen jelen lévő médium, a Nemzeti Sport kérdésre az érzéséiről beszélt. – Nagyon boldogok vagyunk. Elmondtam a játékosoknak, hogy élvezzék ki ezt a hangulatot, megérdemlik, hogy itt legyenek. Nincs mit veszítenünk, mi csak nyerhetünk. Vannak céljaink és terveink, amiért mindent meg fogunk tenni. Lehetőségünk van magasabb szintre lépni, a futballban bármi megtörténhet.”

A német mester elárulta azt is, hogy már a fejében van a csütörtöki kezdőcsapat. „Majd meglátják, hogyan lépünk pályára” – zárta le mosolyogva.

Ezután a sárga-kékek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt vette át a szót.

„Az idény egyik legfontosabb és legnehezebb meccse lesz. Tapasztalt csapattal játszunk, amely továbbjutott az El-csoportkörből. Nem ‚feltett kézzel” jöttünk, vannak céljaink, és ezeket el szeretnénk érni. Ismerjük az ellenfél erős és a gyenge oldalát. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Élvezzük a lehetőséget – mondta a magyar játékos, aki aztán lapunk kérdésére a csapaton belüli hangulatról beszélt. – Nem tudok mást mondani, a hangulat tökéletes. Folyamatosan nyerjük a meccseket, jó sorozatunk van, nagy lépés lenne, ha továbbjutnánk, hatalmas eredmény lenne, ha a DAC a Sportinggal vagy az Aberdeennel játszhatna playoffmérkőzést.”

„Mi lesz a továbbjutás kulcsa? A legfontosabb, hogy amit elterveztünk, meg is tudjuk valósítani. Nemcsak a második félidőben, hanem az egész meccsen. Tudjuk, hogy erős csapat ellen játszunk, apróságok dönthetnek. Mindenkinek élvezni kell a játékot, száz százalékot kell beleadni. Mindent megtettünk, hogy ide eljussunk, számunkra ez jutalom” – zárta le Kalmár Zsolt.

Zivatar miatt csúszott a szerdai edzés

Amikor a DAC játékosai megjelentek az öltözőfolyosón, óriási zápor zúdult a linzi pályára, emiatt Storck tanítványai ötperces késéssel kezdték el a hivatalos edzést.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

NEM BAJNOKI ÁG

20.30: LASK (osztrák)–DAC (Dunaszerdahely, szlovákiai) – élőben az NSO-n!

2020.10.02 09:13:01

Európa-liga H. K.

A döntős Inter sztárja, Romelu Lukaku lett a 2019–2020-as idény legjobb játékosa.

2020.10.01 20:10:21

Európa-liga T. D.

Kabaréba illő találat után került előnybe a Rijeka a Köbenhavn elleni El-selejtezőben.

2020.10.01 19:35:10

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nikolics a mérkőzés elején betalált a Standard Liege otthonában, de a szünet után összeomlott a magyar védelem.

2020.09.24 20:03:09

Európa-liga DUDUCZ TIBOR (Linz)

A LASK 7–0-ra győzte le a 48. perctől kezdve emberhátrányban játszó dunaszerdahelyieket.

2020.09.24 17:32:15

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar csapat a belga Standard Liege otthonában harcolhatja ki a csoportkört.