Czvitkovics: Most megmutathatjuk magunkat!

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 10:26
null
Czvitkovics jobb lába a Sampdoria ellen is elsülhet (Fotó: Németh Ferenc - archív)
A tisztes búcsú reményében várja a Sampdoria elleni csütörtöki, 21.05 órakor kezdődő Európa-liga-mérkőzést Czvitkovics Péter. Noha a DVSC-TEVA számára a továbbjutás szempontjából már nincs tétje a meccsnek, a középpályás szerint elég motiváció, hogy megmutathatják, mit tudnak.

– A Lokival kétezer-hétben kötött szerződése a nyáron jár le, jól tudom?
– Így van. Szót ejtettünk már a vezetőkkel az esetleges folytatásról, első lépésben abban maradtunk, megvárjuk, ki lesz az edző, utána visszatérünk erre a kérdésre.

– Szíve szerint maradna?
– Mindenképpen. Itthon alighanem a legjobb helyen vagyok.

– Azt kizártnak tartja, hogy még a télen külföldre igazol?
– A futballban mi kizárt? Semmi. Minden megtörténhet. Az is, hogy csütörtökön még játszom a Sampdoria ellen, pénteken pedig aláírok valahová.

– Nocsak, a búcsúmeccsére készül?
– Nem, dehogy. Csupán arra céloztam, a mi életünkben az is szép, hogy nem tudjuk, mit hoz a holnap. Hozzáteszem, az ügyeimet angol cég intézi, ha a munkatársai jelzik, hogy érdeklődés van irántam, akkor foglalkozom ezzel a témával, addig nem.

– Ez érdekes: NB I-es futballistaként miként került kapcsolatba a szigetországi irodával?
– Tavaly, a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után kerestek meg a vezetői, úgy tűnik, a teljesítményem elnyerte a tetszésüket. Mivel az idő tájt éppen nem volt menedzserem, gondoltam, egy próbát megér. Ők a pályán kívül dolgoznak, hogy az a bizonyos álmom megvalósuljon, én a pályán teszek meg érte mindent, meglátjuk, mi sül ki belőle.

– Mit tekintene nagyobb tettnek, ha csütörtökön legyőznék a Sampdoriát, vagy ha a tavasz végére megelőznék a Videotont?
– Mindkettőre büszke lennék, utóbbira talán egy fokkal jobban. A többiekkel éppen arról beszélgettünk, nehéz lesz megvédenünk a bajnoki címet, mert a hátralevő tizennégy meccsből nyolcat idegenben játszunk, és ha abból indulunk ki, hogy vendégként még nyeretlenek vagyunk ebben az idényben, az nem sok jót ígér. Egyetlen pont már dicsőséget jelentene.

– Fájdalom, az Európa-liga-szereplésük sem nevezhető fényesnek...
– Tény, illene szépen zárnunk a sorozatot. Nagy dolog, hogy bejutottunk az Európa-ligába, a gond csak az, hogy még egy pontot sem szereztünk. Holott erre Genovában és Harkivban is jó esélyünk volt, főleg Olaszországban futballoztunk jól. Nem tudom, milyen csapattal látogat Pestre a Sampdoria, hallottam már azt is, hogy a hétvégi genovai derbire tekintettel csak a tartalékok kapnak lehetőséget, csakhogy ők nyilván úgy vannak vele, mikor bizonyítsák, hogy helyük van a legjobbak között, ha nem egy nemzetközi kupamérkőzésen. Szóval nem lesz könnyű, de bízom a kis csapatomban. No meg abban, hogy úgy állunk oda: most megmutathatjuk magunkat!

A CZVITKOVICS PÉTERREL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT – AMELYBEN A KÖZÉPPÁLYÁS KOMMENTÁLJA A VIDEOTON ÉRDEKLŐDÉSÉRŐL SZÓLÓ HÍREKET IS – ELOLVASHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

A csoportmérkőzéseket lezáró Debrecen–Sampdoria találkozót a Story Tv4 élőben közvetíti csütörtökön 21.05 től!

A DVSC-TEVA KERETE
Mindaugas Malinauskas, Verpecz István; Bernáth Csaba, Nagy Zoltán, Dajan Simac, Mirszad Mijadinoszki, Laczkó Zsolt, Fodor Marcell, Dombi Tibor, Bódi Ádám, Szakály Péter, Kiss Zoltán, Varga József, Luis Ramos, Czvitkovics Péter, Yannick Mbengono, Kabát Péter, Adamo Coulibaly
 A SAMPDORIA KERETE

Accardi, Da Costa, Dessena, Fiorillo, Grieco, Guberti, Koman, Krsticic, Lamorte, Mannini,

Messina, Obiang, Oliviero, Poli, Rossini, Sammarco, Tissone, Volta

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. PSV 5 4 1 0 10–3 +7  13
2. Metaliszt Harkiv 5 3 1 1 9–4 +5  10
3. Sampdoria 5 1 2 2 4–5 –1  5
4. Debrecen 5 0 0 5 2–13 –11  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik