Védelmi hibák okozták a Honvéd vesztét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.25. 20:20
null
Lendületesen kezdett a Honvéd (Fotó: Korponai Tamás)
A labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének visszavágóján a Budapest Honvéd a Vojvodinát fogadta, de lényegében nem tudott erős ellenállást kifejteni, és sima, 3–1-es vereséget szenvedett. A  vendégek 5–1-es összesítéssel kerültek a következő fordulóba. Egyetlen magyar csapat sem áll már az európai kupákban.

A MÉRKŐZÉST ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Idegenben kétgólos hátrányba került a Budapest Honvéd a Vojvodina ellen, mégpedig úgy, hogy jó hetven percet emberelőnyben játszott a magyar csapat. Ezért is változtatott a kispestiek olasz mestere, a találkozóra szerényen készülődő Marco Rossi öt helyen is kezdőcsapatán, ahová bekerült a szerbiai mérkőzéshez képest George Ikenne-King Patrick, Drissa Diarra, Souleymane Diaby, Délczeg Gergely és Kozma Richárd is, a mostanában idegenben igen eredményesen futballozó vendégeknél pedig hiányzott a veszélyes kameruni támadó, Abubakar Oumaru.

Bátran kezdett a Honvéd, már a középpályán harcosan oda-odaléptek a fekete-fehér mezesek a szerbeknek, és a jobb szélen vezetett gyors ellentámadásokkal operáltak. A 10. percre teljesen belemelegedett a játékba – Rossi, levette elegáns zakóját, és járta a maga táncát a kispad előtt, „ideg alapon". Volt is oka a mérgelődésre, mivel igen pontatlanok voltak fiai a felezőn átlépve, a hosszú indítások rendre túl hosszúra sikeredtek.

Az első negyedórához érve meglepő módon beadásokkal okozott zavart a Vojvodina védelmében a Honvéd, a szálfatermetű szerb bekkek ellenére is, mi pedig örömmel konstatálhattuk, hogy az első 20 percben egyértelműen a magyar csapat dominált.

A vezetést is megszerezhették volna a kispestiek, ha Délczeg Gergely számít arra, hogy az ötösön váratlanul elé kerül majd a labda. Bezzeg a másik kapu előtt nem lepte meg Nemanja Bilbiját az a tény, hogy Kozma levette számára a labdát a 16-oson belül: a bosnyák támadó köszönte szépen, és a bal alsó sarokba lőtt. Jegyezzük meg azért, a hazai védelem egésze nem állt a helyzet magaslatán: 0–1.

Próbált „visszaszúrni" a Honvéd a kapott gól után, de egyre magabiztosabban futballoztak a vendégek, a Kispestből pedig hiányzott a szükséges tűz. Sőt a 41. percben egy villámgyors kontrából Enver Alivodics megduplázta a Vojvodina előnyét: 0–2!

A szerb védelem most sem ismert kíméletet (Fotó: Korponai Tamás)
A szerb védelem most sem ismert kíméletet (Fotó: Korponai Tamás)


Innentől kezdve öt gólt kellett volna rúgnia (és/vagy fejelnie) a Honvédnak a továbbjutáshoz, és egyet sem kapnia...

Az elsőt hamar, még a szünet előtt megszerezte, Drissa Diarra adta bele egy húszméteres lövésbe minden dühét, és a labda védhetetlenül csapódott a bal felsőbe: 1–2.

Rossi a szünetben kettős cserét hajtott végre: Kozma és Alekszandar Ignjatovics az öltözőben maradt, Raffaele Alcibiade és Emanuele Testardi váltotta őket. Egy-egy helyzet adódott a két kapu előtt az első percekben az újrakezdés után, majd Délczeg tekert kis híján egy nagyon ravasz lövést a szerbek kapujába.

A 63. percben Petar Skuletics kihagyott egy ajtó-ablak helyzetet (éppen ezekben a pillanatokban kapta meg a harmadik gólt Nyíregyházán a Debrecen a Strömsgodsettől), majd Marko Poletanovics rúgott lyukat a kapuval szemben – Sztojan Vranjes a sokadik hazai védelmi kihagyást már nem hagyta kihasználatlanul, és máris 1–3-ra változott a mérkőzés állása.

Ment, ment előre sorsa megpecsételődése után is a Honvéd, de a 16-os környékén rendre ötlettelen sablonfelíveléseket láthattunk tőle, ezek a szerb védők könnyű zsákmányaivá váltak. A végére elszórakozott még pár helyzetet a Vojvodina, átlövésekkel kísérletezett a Honvéd, Diarra kihagyott egy elképesztő ziccert – ezek azonban csak a magyar, egy újabb magyar kiesés utolsó zöngéi voltak.

Még véget sem ért a nyár, még csak augusztust sem írunk, és egyik magyar csapat sem áll már az európai kupákban.

„Szállunk a Nyárból, űzve szállunk, Valahol az Őszben megállunk..." – mondja a költő is. Vagy jóval előtte...


(A Magyar Televízió felvétele)

A MÉRKŐZÉST ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPA-LIGA, MÁSODIK SELEJTEZŐKÖR
VISSZAVÁGÓK
BUDAPEST HONVÉD (magyar)–VOJVODINA (szerb) 1
–3
Budapest, Bozsik-stadion. V: Studer (svájci)
Budapest Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovric, Ignjatovics (Alcibiade, a szünetben), Ikenne-King – Zsivanovics, D. Diarra, Hidi – Kozma (Testardi, a szünetben), Délczeg, Diaby (Vernes, 66.). Vezetőedző: Marco Rossi
Vojvodina: Delac – Vulicsevics, Djurics, B. Trajkovics, Baric – Poletanovics, Radoja, Sz. Vranjes (Mitosevics, 89.) – Alivodics, Bilbija (Koszovics, 79.) – Skuletics (G. Ilics, 85.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: D. Diarra (44.), ill. Bilbija (27.), Alivodics (41.), Sz. Vranjes (64.)
Továbbjutott:
a Vojvodina, 5–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik