Csúnya (nor)véget ért a DVSC kupakalandja is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.25. 20:25
null
A norvégok keményen küzdöttek, meg is lett az eredménye (Fotók: Szabó Miklós)
Sima, 3–0-s vereséget szenvedett a DVSC-Teva Nyíregyházán a norvég Strömsgodsettől labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében, így búcsúzott a nemzetközi porondtól. A 'Godset a 71. perctől kezdve tíz emberrel játszott Jarl André Storbaek piros lapja miatt.

ONLINE KÖZVETÍTÉS A TALÁLKOZÓRÓL!

A MÉRKŐZÉS

Lendületesen kezdődött a mérkőzés, az első helyzet a DVSC előtt adódott. A 4. percben Czvitkovics Péter labdájának szeme volt, Ibrahima Sidibének pedig hosszú lába. Sajnos azonban becsúszva nem tudta kapura irányítani a labdát.

Az első tíz percben a Loki dominált, de a Strömsgodset is megérkezett néha a magyar csapat tizenhatosának előterébe. A DVSC kombinatívabb futballal próbált eljutni a kapuig, míg a norvégok átlövésekkel próbálkoztak.

Czvitkovics jól játszik, a félidő közepén is remek labdát adott Sidibének, ketten meg is forgatták a norvég védelem bal oldalát. Középen pedig Szakály a földön fekve lőtt a kapu mellé.

A 24. percben az előzetes várakozásoknak megfelelően alakított ki helyzetet a Strömsgdset. Ez a „kialakítás” mindössze azt jelentette, hogy egy bal oldali szöglet veszélyesen kanyarodott a kapu elé. Kovács Péter szerencsére hét méteren nagyon rosszul fejelte meg, illetve fel a labdát.

A Strömsgodset a szünetben is vezetett Nyíregyházán
A Strömsgodset a szünetben is vezetett Nyíregyházán

Közben nagyban haladunk minden idők legrosszabb magyar kupaszereplése felé: a Honvéd hazai pályán is hátrányba került a Vojvodina ellen, így legalább négy gólt kellene szereznie a Bozsik-stadionban a továbbjutáshoz.

Vezet a Strömsgodset! Kovács a gólszerző. Hihetetlen gólt kapott a Debrecen a 35. percben. Bal oldali szabadrúgás után Máté csúsztatta saját kapufájára a labdát, a visszapattanót pedig Kovács belsőzte közelről a kapuba. 0–1


(A Magyar Televízió felvétele)

SZÜNET!

Elkezdődött a második játékrész, és az 51. percben újabb komikus gólt kapott a Debrecen.

Végül is egy bal oldali szabadrúgásnál még csak véletlenül sem kell Kovácsot követni – a norvég gólkirály teljesen egyedül fejelhetett, Verpecz ugyan bravúrral védett, de ismét a Strömsgodset magyar csatárához kerülhetett a labda, ő ezúttal a kapufát találta el, de a kipattanó is a norvégokhoz került. Bismark Boateng suta lövése irányt változtatott Mészáros hátán, de így is a kapuban landolt a labda. 0–2


(A Magyar Televízió felvétele)

0–3... Öyvind Storflor cselezett befelé a bal oldalon az 58. percben, majd a tizenhatos előteréből lőtt jobbal kissé balról, a labda megpattant egy védőn, és a kapuba vágódott.

Ekkor nem vállaltunk túl nagy kockázatot azzal a kijelentéssel, miszerint „már csak fél óra van hátra a magyar csapatok 2013–2014-es nemzetközi kupaszereplésből"...

Lassan az eddig szünet nélkül ugráló és éneklő debreceni szurkolók is beletörődnek a vészesen közelgő kiesésbe. Csalódottan, mozdulatlanul és némán követik a Debrecen vergődését.


(A Magyar Televízió felvétele)

A folytatásban ismét bebizonyosodott, hogy a szegény embert még az ág is húzza. A szépítésre ugyanis többször meglett volna a lehetősége a Lokinak, csakhogy. Előbb Dalibor Volas mindenkit kicselezett, de mire erre sor került, már kisodródott, így csak a kapufát találta el. Nem sokkal később Szakály Péter fejelt csúnyán fölé nagy helyzetben.

A 71. percben aztán emberelőnybe került a DVSC, miután Storbaek utolsó emberként buktatta Volast a tizenhatos vonalánál. De az emberelőny sem segített a magyar csapaton. Az utolsó húsz perc már csak vergődés volt a játékosok és a szurkolók számára. Előbbiek néha már a guruló labdát sem tudták átvenni, utóbbiak közül pedig egyre többen indultak haza. Akik maradtak, hangot adtak nemtetszésüknek, s végül a norvégokkal együtt örültek, hogy végre lefújták a mérkőzést.

Aztán jött a füttyszó, ami ezúttal nemcsak a Lokinak szólt, hanem az egész magyar kupaszereplésnek is, amely – rekordgyorsasággal – július 25-én véget ért...

A NORVÉG KOLLÉGA SZERINT AZ ESÉLY A MECCS ELŐTT: 50–50 SZÁZALÉK

A Drammens Tidende norvég lap újságírója a stadionban a mérkőzés előtt munkatársunknak elmondta, hogy a Strömsgodset az első meccshez képest három fontos hiányzóját is visszakapta, akik közül a kapus, Larsen Kwarasey a legfontosabb, hiszen csapatkapitányként nyugalmat sugároz a csapatnak, és a védelem is jobban muzsikál, ha ő áll mögötte.

Kovács Pétertől támadásban és védekezésben (szögletek) is sokat várnak, de leginkább azt, hogy leköti a védők figyelmét, amivel üres területet teremt a többi támadóknak, például a szintén visszatérő Wikheimnek. Az elmúlt hónapban nem játszott jó formában, de meccsről meccsre nyeri vissza az erejét.

A norvég újságíró szerint 50-50 százalék az esély a továbbjutásra.

MEGÉRKEZTEK A CSAPATOK

A DVSC játékosai nagy tapsot kaptak a szurkolóktól, Kovács Péter ezzel szemben nem volt a magyar szimpatizánsok kedvence. Egy-két, jelenlegi cikkünkbe nem leírható szitokkifejezésen a magyar csatár csak elmosolyodott, és a bemelegítésre koncentrált csak.

ELŐZMÉNYEK

A debreceniek számára az első mérkőzésen elért eredményen kívül az is bizakodásra adhat okot, hogy Czvitkovics Péter, Szakály Péter és Zsidai László is felépült, s a klub honlapja szerint játékra jelentkezik a csütörtöki visszavágón, ahogy Mészáros Norbertre is számíthat Kondás Elemér vezetőedző. Ugyanakkor Pölöskey Péter, Joël Damahou és Igor Morozov kihagyja a találkozót.

„Remek hangulatban, optimistán készültünk a nyíregyházi visszavágóra, jó esélyünk van a továbbjutásra – mondta a Strömsgodset csatára, Kovács Péter a mai találkozó előtt, aki az odavágón a 93. percben egyenlített. – Az első találkozót kielemeztük, s néhány apróságra felhívta a figyelmünket a vezetőedző. A legfontosabb, hogy stabilan védekezzünk, ne legyenek helyezkedési hibáink. Az első mérkőzésen túl sok helyzetet dolgozott ki a Debrecen, amit most nem hagyhatunk. A statisztikusunk nyolcat számolt össze, míg máskor két-három helyzetet engedünk az ellenfélnek. Ez nemcsak a mi hibánk, hanem a DVSC érdeme is."

ONLINE KÖZVETÍTÉS A TALÁLKOZÓRÓL!

EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
DEBRECENI VSC–STRÖMSGODSET (norvég)
0–3
Nyíregyháza, Városi Stadion. V: Szparthasz (görög)
DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Ferenczi J., 75.), Máté P., Mészáros, Korhut – Trninics (Volas, 57.), Zsidai – Czvitkovics (Kulcsár T., 57.), Se. Bouadla, Szakály P. – Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
Strömsgodset:
Larsen Kwarasey – Vilsvik, Horn, Storbaek, M. Hamoud – B. Boateng (Brenne, 85.), S. Johansen, A. Ibrahim (Rönning, 74.) – Storfolor (Sveen, 74.), Kovács P., G. Wikheim. Vezetőedző: Ronny Deila
Gólszerző:
Kovács P. (35.), B. Boateng (51.), Storflor (58.)
Kiállítva:
Storbaek (71.)
Továbbjutott:
a Strömsgodset, 5–2-vel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik