A Tottenhamnek nagyon bejön Európa, de a Rubin is remek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.03. 20:09
null
Jermain Defoe a Tottenham első gólját lövi (Fotó: Action Images)
Az irdatlan földrajzi távolságok miatt négy mérkőzést kora este rendeztek meg a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában, csütörtökön: a Tottenham és a Valencia nyert a keleti végeken, a Rubin odahaza hengerelt, míg a Sahtyor Karagandi kétgólos előnyről sem tudta legyőzni izraeli ellenfelét.

A-CSOPORT
KUBANY KRASZNODAR–VALENCIA 0–2

Az első forduló két vesztesének krasznodari mérkőzésén a Valencia játszott fölényben, de egészen a hajráig nem sikerült feltörnie a Kubany védelmét. Akkor is méretes kapushiba kellett hozzá: a messzire kifutó Alekszandr Beljenov kapus megcsúszott, így a csereként beálló Paco Alcácernek nem okozott gondot az üres kapuba találni. Szofiane Feguli 25 méteres szabadrúgásból beverte a másodikat is, így a Valencia immár négymérkőzéses győzelmi sorozatnak örvendhet (három spanyol bajnokit nyert meg egymás után, és most az El-meccsen győzött). A spanyol csapat egymás után az ötödik olyan mérkőzését játszotta orosz csapatok ellen, amin nem kapott gólt.

Swansea (walesi)–St. Gallen (svájci) 1–0 – részletek itt

D-CSOPORT
RUBIN–ZULTE WAREGEM 4–0

Az Európa-liga egyik állandó szereplőjének számító Rubin mindkét félidő elejét megpörgette a kellemetlen kazanyi hidegben, de nem tudta feltörni napjaink egyik legszívósabb belga csapatának védelmét. Aztán ami nem sikerült a házigazdáknak, az „összejöttegy vendégvédőnek: orosz szöglet után Frédéric Duplus balszerencsés mozdulattal a saját kapujába fejelte a labdát. Nem sokkal később a Prudnyikov, Karadeniz akciót követően Roman Eremenko belőtte a másodikat is, majd beköszönt Alekszandr Rjazancev és az izraeli légiós Natko is, így nem akármilyen eredmény szentesítette: a 2006–2007-es idénytől tartó nagyszerű Rubin-sorozat – Kazanyban 22 meccses veretlenség az európai kupaporondon – ezúttal sem szakad meg.

Wigan (angol)–Maribor (szlovén)3–1 – részletek itt

K-CSOPORT
ANZSI–TOTTENHAM 0–2

Az európai porondon az idén eddig brillírozó Tottenhamnek némi idejébe telt, hogy alkalmazkodjon a moszkvai klímához, de miután ez megtörtént, viszonylag gyorsan eldöntötte a meccset. A 34. percben Lewis Holtby zseniális passzából Jermain Defoe lőtt gólt – mondhatni, a szokásosat: idénybeli addigi hét El-lövéséből az ötödik gólját szerezte –, majd nem sokkal később jobb oldali beadás után Nacer Chadli növelte az előnyt. A második félidőben lábra kapott a mahacskalai csapat, de kevés helyzetét elpuskázta, így immár négy mérkőzés óta tart európai gólképtelensége. A Tottenham egyelőre 13–0-s gólkülönbséggel százszázalékos az idei El-ben!

Tromsö (norvég)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–1 – további részletek itt!

L-CSOPORT
SAHTYOR KARAGANDI–MACCABI HAIFA 2–2

Az Európa-liga történetének „legkeletibbcsoportmérkőzésén – amelyen Vad II István vezetésével magyar játékvezetői csapat dolgozott – a házigazdák szája íze szerint alakultak az első félidő eseményei: a szünet előtti percekben Andrej Finoncsenko fejelt, Jevgenyij Taraszov pedig lőtt egy gólt, ami azt ígérte, hogy megszületnek az első kazah El-pontok. A második félidő elején Hen Ezra lövésével szépített az izraeli csapat, majd a hajrában Alon Turgeman nagyszerű távoli bombával ki is egyenlített. A végén Roger Canas megszerezhette volna a hazaiak győztes gólját, de labdája nem találta el a kaput – az első kazah El-pont tehát meglett, de a BL-csoportkör kapujában elbukó, ma kétgólos előnyt elherdáló Sahtyor nem tud szabadulni az átoktól: döntő pillanatokban képtelen feltenni az i-re a pontot.

AZ Alkmar (holland)–PAOK (görög) 1–1 – további részletek itt!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT

Kubany Krasznodar (orosz)–Valencia (spanyol) 0–2
Krasznodar,
Kubany Stadion. Vezette: Strahonja (horvát)
Gólszerző: Paco Alcácer (73.), Feguli (81.)

D-CSOPORT
Rubin Kazany (orosz)–Zulte Waregem (belga) 4–0
Kazany,
Centralnyij Stadion. Vezette: Tohver (észt)
Gólszerző: Duplus (60. – öngól), R. Eremenko (73.), Rjazancev (81.), Natko (89.)

K-CSOPORT
Anzsi Mahacskala (orosz)–Tottenham (angol) 0–2
Ramenszkoje,
Szaturn Stadion. Vezette: Yildirim (török)
Gólszerző: Defoe (34.), Chadli (39.)

Tromsö (norvég)–Sheriff (moldovai) 1–0
Tromsö, Alfheim Stadion. Vezeti: Evans (walesi)
Gólszerző: Ondrásek (65.)
Kiállítva: Melli (Sheriff, 73.)

L-CSOPORT
Sahtyor Karagandi (kazah)–Maccabi Haifa (izraeli) 2–2
Asztana,
Asztana Arena. Vezette: Vad II István (magyar)
Gólszerző: Finoncsenko (40.), Taraszov (45.), ill. Ezra (54.), Turgeman (79.)

AZ (holland)–PAOK (görög) 1–1
Alkmaar, AZ Stadion. Vezette: Banti (olasz)
Gólszerző: Gouweleeuw (82.), ill. Szalpingidisz (93.)

A TÖBBI MÉRKŐZÉS ALAKULÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik