A Paks itthon négyet vágott az andorraiaknak

Vágólapra másolva!
2011.07.07. 20:13
Címkék
A Paks az idegenbeli 1–0-s siker után a székesfehérvári visszavágón 4–0-ra nyert az andorrai UE Santa Coloma ellen, így 5–0-s összesítéssel jutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójába.
A RÉSZLETES TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Mirkó István)

A Paks története első hazai nemzetközi kupameccsén Székesfehérváron kényszerült pályára lépni, mivel saját stadionja jelenleg nem alkalmas a rendezésre.

Az első sárga lapra nem sokat kellett várni – Luís Do Nascimento már az első percben nagyot rúgott Sifter Tamásba –, de szerencsére az első gólra sem. A 11. percben Vayer Gábor jobb oldali szöglete után Magasföldi József fejelt közelről a hálóba. 1–0

Az esetet megelőzően éppen Magasföldi lövését mentette szögletre az egyik visszafutó vendégvédő.

Az andorrai csapatnak nem sok momentuma volt az első húsz percben, a Paks egymás után rúghatta a szögleteket, amelyből az egyik meghozta a hazaiak vezető találatát is.

A Santa Coloma csak a szerencsének és a kapusának köszönheti, hogy az első fél órát csupán egygólos hátránnyal zárta, ami összesítésben ugyebár kétgólos. Az idegenben győztes találatot jegyző Vayer ezúttal is majdnem eredményes volt, ám lövését nagy bravúrral védte Josep Rivas, Magasföldi pedig egy alkalommal a lécet találta el, nem sokkal később pedig lesről talált be.

Az első félidő hajráját andorrai sárga lapok és újabb hazai helyzetek színesítették, és mivel utóbbiak kimaradtak, a szünetben 1–0-s paksi előnyt mutatott a Sóstói Stadion eredményjelzője.

A második félidőben még csak addig sem bírták ki a vendégek kapott gól nélkül, mint az elsőben. A 49. percben Bartha László beadása után ismét csak Magasföldi fejét találta meg a labda, amely először a kapufáról kipattant, másodszor azonban már nem kegyelmezett a támadó. 2–0

CSAK A PAKS

A Paks az egyetlen az abszolút újoncok közül, mely „túlélte” az első selejtezőkört – igaz, a többi debütánsnak nehezebb dolga volt. A litván Banga az azeri Karabah, a feröeri Fuglafjördur az izlandi KR, a moldovai Milsami Orhei a grúz Dinamo Tbiliszi, a walesi Neath pedig az Aalesund – a Ferencváros leendő ellenfele – ellen bukott el.

Majdnem egy órát kellett arra várni, hogy Csernyánszki Norbertnek végre dolga akadjon, igaz, ekkor a paksi kapusnak bravúrra volt szüksége Alexandre Gutiérrez fejesének hárításához.

A játékrész közepén több csere tördelte a játékot, a Paksban Heffler Norbert Vayert, míg Hrepka Ádám Barthát váltotta.

A Santa Coloma három helyen is változtatott, ám ezzel nem lett stabilabb a védekezése, ez pedig újabb gólok formájában mutatkozott meg. Böde Dániel Sifter emelése után bombázott Rivas kapujába (3–0), majd a Heffler testvérek összjátéka végén Norbert lőtt hasonlóan szép gólt. 4–0

Az eredmény ezután már nem változott, a Paks nyerhetett volna nagyobb különbséggel is, az összesítésben aratott 5–0-s diadallal azonban így is bizonyította, hogy jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint andorrai ellenfele. Következhet a norvég Tromsö, amely már sokkal keményebb dió lesz.

PAKS–UE SANTA COLOMA 4–0

JÓL INDULTUNK AZ EURÓPAI PORONDON – MAGASFÖLDI

MESTERMÉRLEG

„Nagyon nagy volt a különbség a két csapat között, mi félprofik vagyunk, a paksiak profik – nyilatkozta a mérkőzés után a vendégedző, az andorrai Lluís Miquel Aloy. – Ezt labdarúgóim is átérezték, akik jellemző módon még sohasem játszottak ekkora stadionban. Ám kihozták magukból a maximumot, a későbbiekben azon dolgozunk, hogy csökkenjen a különbség köztünk és az európai csapatok között, hogy közelebb férkőzzünk hozzájuk.”

A hazaiak edzője, Kis Károly elégedetlen volt a helyzetkihasználással, és már a következő ellenfél körül jártak gondolatai: „A kettős győzelem volt az elvárás. A mai mérkőzésen rengeteg helyzetet hagytunk ki, de a játékunkra nem lehetett panasz, hiszen azt próbálták megvalósítani futballistáim, amit kértem tőlük. A folytatásban sokkal jobban kell koncentrálnunk. A Tromsö nagyon erős csapat. Ahhoz, hogy esélyünk legyen ellenük, mindenből a maximumot kell nyújtanunk.”

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
MVM Paks–UE Santa Coloma (andorrai) 4–0 (1–0)
Gólszerző: Magasföldi (11., 49.), Böde (77.), Heffler N. (81.)
Továbbjutott: a Paks, 5–0-s összesítéssel
2. SELEJTEZŐKÖR
Rusztavi (grúz)–Irtis (kazah)
Suduva (litván)–Elfsborg (svéd)
Metalurg Szkopje (macedón)–Lokomotiv Szófia (bolgár)
Sant Julia (andorrai)–Bnei Jehuda (izraeli)
Zeljeznicar (bosznia-hercegovinai)–Sheriff (moldovai)
KuPS (finn)–Gaz Metan (román)
FK Minszk (fehérorosz)–Gaziantepspor (török)
Iskra-Stal (moldovai)–Varazdin (horvát)
Tauras (litván)–ADO Den Haag (holland)
Glentoran (északír)–Vorszkla (ukrán)
Juvenes/Dogana (San Marinó-i)–Rabotnicski (macedón)
Örebro (svéd)–Sarajevo (bosznia-hercegovinai)
Crusaders (északír)–Fulham (angol)
Llanelli (walesi)–Dinamo Tbiliszi (grúz)
Floriana (máltai)–AEK Larnaca (ciprusi)
Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)–Ventspils (lett)
Flamurtari (albán)–Jablonec (cseh)
KR (izlandi)–Zilina (szlovák)
Mika (örmény)–Valerenga (norvég)
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Bohemians (ír)
Domzale (szlovén)–RNK Split (horvát)
Differdange (luxemburgi)–Levadia (észt)
KF Tirana (albán)–Spartak Trnava (szlovák)
FTC (magyar)–Aalesund (norvég)
Liepajas (lett)–Salzburg (osztrák)
Rad (szerb)–Olympiakosz Volosz (görög)
TNS (walesi)–Midtjylland (dán)
Kecskemét (magyar)–Aktobe (kazah)
Häcken (svéd)–Honka (finn)
Gagra (grúz)–Anorthoszisz (ciprusi)
Vaduz (liechtensteini)–Vojvodina (szerb)
Rudar (montenegrói)–Austria Wien (osztrák)
Slask (lengyel)–Dundee Utd. (skót)
Sahtyor Karagandi (kazah)–St. Patrick's (ír)
EB/Streymur (feröeri)–Qarabag (azeri)
FH (izlandi)–Nacional (portugál)
Paks (magyar)–Tromsö (norvég)
TPS (finn)–Westerlo (belga)
Khazar (azeri)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Vllaznia (albán)–Thun (svájci)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik