A Liteksz három évvel ezelőtt megúszta pénzbüntetéssel

Vágólapra másolva!
2010.08.29. 10:26
null
Reménykedhet a DVSC, megúszhatja pénzbüntetéssel a figyelmetlenséget (Fotó: Czerkl Gábor)
A dvsc.hu érdekes esetre lett figyelmes: a debreceni labdarúgócsapat hivatalos honlapja szerint három évvel ezelőtt a Liteksz Lovecs az UEFA-kupa első selejtezőkörének visszavágóján olyan játékost szerepeltetett, aki nem volt rajta a csapatlistán. A bolgár klub adminisztrációs hiba miatt végül „csak” pénzbüntetést kapott…

 

A dvsc.hu tájékoztatása szerint a bolgár Liteksz Lovecs egyik labdarúgója 2007-ben úgy lépett pályára UEFA-kupa-selejtezőn, hogy nem nevezték. A klub azonban csak pénzbüntetést kapott.

2007. augusztus 2-án a Liteksz az UEFA-kupa első selejtezőkörének visszavágóján a máltai Sliema Wandererst fogadta. A találkozót meg is nyerte 4–0-ra, a bolgárok egyik labdarúgója azonban úgy lépett pályára, hogy nem szerepelt a csapatlistán, vagyis jogosulatlanul játszott.

A DVSC úgy tudja, hogy ez a labdarúgó Ivelin Popov volt, aki ráadásul gólt is szerzett a mérkőzésen.

A máltaiak megóvták a találkozót, az UEFA határozata alapján azonban maradt a pályán elért eredmény, a Liteksz Lovecs pedig adminisztrációs hiányosságok miatt háromezer euró pénzbírságot kapott.

Mint ismert, a pályán nyújtott teljesítmény alapján a Liteksz Lovecs elleni kettős győzelemmel a DVSC az Európa-liga főtáblájára jutott, ám a bolgárok elleni visszavágón  Máté Péter jogosulatlanul lépett pályára a 90. percben.

Amikor ugyanis a Debrecen megnyerte a bajnokságot, a klubvezetőség elküldte a nevezési listát a Bajnokok Ligája-selejtezőre az európai szövetségnek, ezen még szerepelt a sérüléséből lábadozó Máté Péter neve. Amikor azonban a DVSC-TEVA kiesett a legrangosabb sorozatból, és az Európa-liga selejtezőjébe nyert besorolást, akkor az UEFA felajánlotta, hogy változtathat a kereten. A Loki élt a lehetőséggel, és ismét leadott egy listát, amelyen viszont nem volt rajta Máté Péter neve.

Az UEFA vizsgálatot indított az ügyben, és a bolgár csapat is benyújtotta óvását, így veszélybe került a magyar bajnok főtáblás szereplése az Európa-ligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik